Левски направи Литекс шампион

15:52
Левски направи Литекс шампион

От началото на новия век се забелязва една устойчива тенденция. Клубът, който притежава всички предпоставки да е абсолютен хегемон и да печели година след година титлата на страната, просто подарява през година-две това отличие на съперниците си.

Естествено става въпрос за Левски, а аргументите са железни. Левски притежаваше най-добрият финансов ресурс, най-добрите футболисти, най-добрите треньори, най-добрите юноши, най-добрите условия за подготовка. Левски притежаваше и гигантът Наско Сираков - фигура, която нито един съперник не може да компенсира като присъствие и харизма.

Независимо, че всички благоприятни фактори са на страната на Левски, това огромно предимство не може да бъде реализирано напълно. Причината естествено е в ръководството на тима, което няма потенциала да прави най-добрите ходове в материята футбол. Трудно е когато всичко е в ръцете на хора, които не разбират от футбол, нямат познанията да се оправят добре в тази сложна материя. И тогава катаклизмите са неизбежност.

Отстрани изглежда, че собствениците на Левски имат за цел не Левски да става шампион и да играе непрекъснато в Шампионска лига, а да бъде дърпан надолу при останалите български клубове, с нелепи управленски решения. Сякаш собствениците на Левски искат по някаква непонятна причина и Васил Божков, и покойния Георги Илиев, и Сашо Томов, а сега и Гриша Ганчев да вкусят от еуфорията на големите футболни постижения.

Последният тежък, бих казал фатален автогол е уволнението на дуото Сираков-Стоилов и произтичащите последици. Вече е ясно, че Стоилов отива в Ловеч, което е равно на шампионска титла за Литекс. Досега Гриша Ганчев си купуваше всичко, което поискаше, сега си купи и адекватен треньор. След 10 години суша, всъщност това е времето от напускането на Херо, Литекс ще спечели първенството, воден от най-добрия ученик на бургаския спец. Няма да му е особено трудно, защото футболистите които има на разположение са гаранция, че титлата трудно би се изплъзнала на Литекс. Налице са пределно амбициран собственик и пределно амбициран да се докаже треньор. Съставката е коктейл "Молотов", който ще взриви всички останали. Да се разбира на и извън терена. Сметките, които си правят на "Алабин" и "Леге", че "кланът Вуцов" ще осигури със стопроцентова организация титлата, ще излязат със сигурност криви.

Между другото статистиката също неумолимо сочи в полза на титлата на Ловеч. В последните 20 години ЦСКА никога не успя да дублира на следващата година титлата. Левски пък никога не се е връщал на върха след само една година престой в подножието. Числата сочат категорично към Литекс, а от това произтича усещането, че най-накрая Гриша Ганчев ще празнува с лелеян успех.

Големият въпрос е обаче защо от Левски позволиха това да се случи! И дали привържениците на клуба ще им простят?!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Arekusanderu
02.06.2008 15:50

Лелеле кво сте се за мъркали оо манаха го а кво да го държат ли говедото с говедо никога нее бил футболист са ще го изкарате най/добиря трениор и и тоо наско къф па е тоо се има за толко важен скоро време и тоо ще отече ..

Arekusanderu
02.06.2008 15:43

Майко милаа ... вие не се чувате какво приказвате .. автор на темата явно брато си бил доста пиян или незнам какво да кажа та ми приказваш приказки от 1001 нощи .. левски бил такъф онакъф най=добрите играчи излиза от левски и тем подобниииии глупости .. Кой играч е излезнал от левски .. ?! Гонзо ли дървото смърдело куде отиде се търка скамейката .. или там тия Топузаковци , телкийскофци .. по израел ги пратихте най добрите ви играчи .. или иванков там по турция с тфа ли се фалите ... а ние понеже не искарваме звезди сичките ни играчи отиват а Байер,Тотнъм,Селтик,Астон Вила и се такива затва не ми прикаай че имате некви играчи там ... ся па и Литекс намешахте .. божееее с кое сте направили литекс шампион бе ... ?! те от 10 годин немат титла беееееее 4удааааа ти се на акъла кви щуротии пишеш леле .. даже и сам си невервашшшшшш.....

fti4ec
02.06.2008 11:46

Фенове на Левски и футбола разберете , че винаги става въпрос единствено и само за ПАРИ,ПАРИ и пак ПАРИ !!! Просто след Шампионска лига управата на клуба вместо да закрепи отбора , да вземе 1-2 нови КАЧЕСТВЕНИ попълнения да дигне мотивацията в клуба , да постави нови цели пред отбора , защото без цел и посока нищо не става , те какво направиха - купиха един автобус , разпродадоха най-качествените играчи и сами виждате до какво доведе това чисто източване на клеба , което ме навежда на мисълта единствено и само за скорошно очакване на нов собственик!

Ще мине доста време , за да узрее манталитета на българският безнесмен за това как да се грижи за клуб от ранга на Левски , който се радва на милиони фенове! Дано дожинвеем скоро този ден и хората и най-вече децата да се върнат на стадиони на европейско ниво ,без насилие по терените и трибуните и без игрички и уговорки на полувремето.

boykov
02.06.2008 03:07

Абе вие не го ли разбрахте( т.е. разбрали сте го - щом трибуните са празни) - всичко е за пари. Един порочен кръг ... Дали ще е ЦСКА , Левски или Литекс на кой му пука? Докато не започне да пука на самите футболисти и собственици ще е така. То в тая държава нали пък и само футбола и куца ... но поне с него можеше да ни радват ... Истината сега може да я гледаме само на Националния и Европейския фронт и да си правим изводите.

seriosblack
02.06.2008 02:26

Честно казано ако досега не сте забелязали в Литекс правят най-малко грешки при трансферите.И често те докарват футболисти ноито са 1-2 класе над нашето първенство и после тези играчи отиват в ЦСКА,Левски или някой нормален европейски клуб.Последният пример за това е словенския таран Миливое Новакович, който през изминалия сезон стана голмайстор на Втора бундеслига с Кьолн и то сняколко гола преднина пред втория в тази класация.Въпроса тогава е защо Литекс не са печелили толкова отдавна титлата след като скаутите им са най-добрите в България.Отговорът е очевиден.В Ловеч продават повечето си мачове и така губят мн точки.
Дали наистина амбицията на Мъри ще промени тази тенденция догодина?Надявам се че да, тъй като точно този отбор заслужава малко повече уважение.Просто защото в него се работи наистина сериозно.

bvh
02.06.2008 01:37

Батков е най-големия идиот и каквато и база да направи не може да заличи глупостта, която направи като уволни Мъри и Наско. А този смешник Вуцов да си ходи в Б група където му е мястото! Само Левски!!!

sersema
01.06.2008 23:50

За съжаление статията е много вярна!!Докато Тодор Батков е собственик на Левски, аз няма да стъпя на стадиона!!Тоя боклук уволни двамата най-кадърни хора в България!!САМО ЛЕВСКИ!!!

encho89
01.06.2008 20:29

пълен абсурд литекс шампион на македония само левски

drumara
01.06.2008 19:09

Това е най-дългият виц,който съм чел днес Само Левски Лом!!!

SaDisTa
01.06.2008 18:09

Ми така е зараси някои хора...Батков вместо да седи и да бара буркана с водката...скимна му нещо и унищожи години усилен труд от страна на Наско и Мъри ! Те са най-добри за Левски,и сега пожелавам на Мъри успех в Литекс и дано когато Батков осъзнае пиянските си гафове да ги върне...но тогава те няма да искат !
САМО ЛЕВСКИ !

puff_paff
01.06.2008 17:54

ЛЕВСКИ Е ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ ВСКИЧКИ ТИТЛИ НА БЪЛГАРИЯ.
САМО ЛЕВСКИ!!!!!

BoBi_Levskara
01.06.2008 17:23

Статистикте и числата са нищо.Догодина по същото време ше се види кой кого. И дано краяйния победител е ЛЕВСКИ!
САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ

sandro
01.06.2008 17:14

Мда! Отвратително вярно! Но все пак Само Левски!!!!

mystic_knight
01.06.2008 17:06

На Батков, лично аз, никога няма да му простя... дори сега и Роналдиньо да купи, без Мъри не е същото...