Илиан: Няма да браним преднината си

14:01
Илиан: Няма да браним преднината си
Отзиви от лагера на Левски преди заминаването на отбора за Босна и Херцеговина и мач от Лига Европа срещу ФК Сараево:

Илиан Илиев, старши треньор: "Настроението е добро. Имаме преднина и може да продължим, ако покажем малко повече концентрация, спокойствие и характер. Неприятно е, че отпаднаха хора като Христо Йовов и Ромен Ели, но има и други момчета, които желаят да играят и го показаха в подготовката. Искаме да се съсредоточим върху нашата работа и да се абстрахираме около всичко, което се случва извън терена. Темата с публиката е много деликатна и не искам да я коментирам. Футболът е игра, а не война. Ние сме наясно с титулярите, но и на някои постове нямаме вариативност. Групата е от 18 човека, така че сме взели всички здрави. Когато Мишо Илиев ми съобщи за контузията на Ели, той каза, че има една лоша новина и една добра - че отпадат Ицо и Ели, но пък няма как да сбъркам състава. Ние няма да браним преднината си, защото така трудно се стига до победа. Ще търсим гол, за да увеличим напрежението върху съперника. Имам опит като футболист срещу тях, но сега те имат повече качества. Може и да променят стила си за този мач, а и ние сме готови за всички варианти. Ако тръгваме с притеснения, ще бъде лошо. Трябва ни концентрация в моментите, в които не притежаваме топката, за да си я връщаме бързо и да играем с нея. Подводните камъни ги има и за нас, и за тях. Но те трябва да се притесняват повече. Важното е ние да бъдем подредени добре и да търсим постоянно гол. Сараево доказаха, че имат проблеми в защита, когато линиите им се разредят".

Иво Тонев, изпълнителен директор: "Задачата ни не е лесна. Видя се и в София, че Сараево играе дисциплинирано, а и с оглед на създалата се обстановка в последните дни, не очаквам мачът да бъде лесен. Не е нормално да се случват такива неща, но живеем на Балканите и не съм изненадан. Очаквам да отидем, да играем по-добре от Сараево и да продължим напред. 1:0 е 1:0, а това е победа без получен гол на нашия стадион. Остава да играем по-добре от тях на реванша. Аз вярвам в нашите играчи, разполагаме с по-качествен отбор и очаквам да продължим. Поддържахме контакти с ръководството на Сараево и с нашия посланик там. Направили сме организация за защита на феновете, особено в пътуването от границата до стадиона и на самия стадион, разбира се. Очаквам адекватно поведение и от тяхната полиция, но ще има и представители на нашата. В крайна сметка, футболът е спорт и трябва феновете да подкрепят отборите си".

Дончо Донев, главен селекционер: "Смятам, че Левски е доста по-класният отбор, въпреки че не е достатъчно добре сработен. Трябва да победим и там, но преднината ни изобщо не е крехка, а е сериозна. Във футбола всичко е възможно, но ние отиваме там и играем за победа. Съвсем нормално е да го направим. Възможно е да има провокации, защото техният отбор също се стреми да победи. Двата клуба до момента запазват колегиални взаимоотношения и аз очаквам да протече един нормален мач".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
25.07.2012 17:10

УСПЕХ!Това исках да напиша,но в бързината понякога се допускат грешки.