Три причини за провала на Левски

14:50
Три причини за провала на Левски
Отборът на Левски загуби с 1:3 от ФК Сараево като гост в мача-реванш от квалификациите за влизане в групите на Лига Европа и с общ резултат 2:3 безславно напусна турнира.

Другите ни представители в европейските клубни турнири Лудогорец, ЦСКА и Локомотив Пловдив също не успяха да се класират за третия квалификационен кръг на надпреварите, в които участваха.


Представя ме ви трите основи причини за провала на Левски:


1. Абсурдната селекция
"Всички нови футболисти ще са гледани, за да не стават грешки". Това беше анонсът при идването на Иво Тонев. Може и така да е, но явно много зависи кой ги гледа. "Перлата" Марсиньо е с класа под Иван Цветков, който бе натирен, за да може точно той да играе.
Опоку – не харесан от Лудогорец, но одобрен за Левски. Сериозно ли? Станислав Ангелов, който си тръгна от Левски, за да си "оправи живота". Върнат, сигурно защото ще играе без пари до края на кариерата си, след като си "оправи живота". Базил де Карвальо, втори опит. След всичките глупости, които направи между проваления трансфер и завършения, просто няма защо да е в Левски. Жоао Силва? А той дори бе платен – 300 000 евро, които биха стигнали за задържането на Жуниор, който ако не друго, поне е по-бърз от всички в настоящата дружина в синьо.



2. Няма страст
Нашите отбори много се гордеят, че са "професионални", но повечето им действия са чисто аматьорски. А в това отношение, за да се получават нещата, трябва да вложиш много страст и ентусиазъм – както направи ФК Сараево. В Левски те няма откъде да дойдат. Тодор Батков е шеф по задължение, Иво Тонев също, Баждеков е готов на всичко, за да спести някой лев, Илиан Илиев си е "черноморец" по неговите думи, а и принципно изглежда по-често намусен и изтерзан, отколкото в добро настроение. И надолу по веригата продължава по същия начин сред футболистите – капитанът е юноша на ЦСКА, левият бек също, холандският защитник е кисел, защото съпругата му не е тук, а тя не е тук, защото клубът така и не успя да осигури преводач, Гаджев не знае къде витае, но от две години търси формата си, Райков я изгуби преди година... Всъщност има само двама играчи, които показаха, че им пука – очаквано Пламен Илиев и неочаквано Базил де Карвальо. С две капчици страст в оловносиньото море няма как да стане.



3. Илиан Илиев

Направи Ангелов капитан, само и само да не е Пламен Илиев, защото му бил отказал трансфер в Берое преди две години. Остави Иво Иванов, защото го познава от Стара Загора, а той не става, защото е тромав, не се пласира добре, а и не мисли, което за защитник е задължително. Освен това, Илиев също както повечето треньори в България, няма план "Б" и когато план "А" не сработи, всичко е загубено. Не е сериозно отбор от Малта да вкара шест гола на ФК Сараево, а Левски – само два. Две отчайващо слаби втори полувремена в два мача, говорят и за нещо сбъркано в подготовката. А и колко ли елементарен трябва да е отборът ти, за да бъде разгадан от треньорския щаб на съперника след само един мач?

Да не говорим за проблемите в съблекалнята, за които сам разкри Илиев. Ами, господин треньор, какво правихте през последните два месеца при това с осигурения невероятен медиен комфорт? Защото очевидно в този Левски няма нищо по-добро от предишния.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Santti
28.07.2012 01:41

В тая статия няма какво да се коментиря. Написана от фен на Левски, за нас феновете на Левски, с главна тема Левски. И найстина са 3 причини. Както казах по добре да играят с юнушите те поне ще има за кво да играят.

7ed0o0
27.07.2012 22:59

Всичко започна с уволнението на кокала и след това на ясен петров и продажбата на дембеле.,,

uporit
27.07.2012 21:42

Илиев води Левски от 14 юни. Единствената причина за провала на Левски и на българския футбол избощо е липсата на стратегия и отказа да се инвестира търпение и време в отборите. Долу ръцете от Илиан Илиев.

Qtagana
27.07.2012 21:21

Петър Хераков Едно голямо МЕРСИ - Спести ми доста дълаг коментар след работния ден *smile*

bobo_dogg
27.07.2012 21:18

Абе защо по дяволите трябваше да се продава Иван Цветков,такива футболисти като него са рядкост,не само във Бг но и в световния футбол!!!Има страхотен завършващ удар,не пропуска никога от дузпа,изпълнява пряк свободни удари идеално и най-важното влага мисъл в играта.Спасил се е от Бг некадърниците и още на 17 е отишъл в Холандия,заради това е станал страхотен футболист,който през всичките години никой не забеляза за националния отбор,а се викаха всякакви боклуци!!!

IvanIR
27.07.2012 20:54

Абе лошо ми е *nerd*. И трите български отбора падат *confused*......а Лудогорец в последната атака *sick*...просто един дъх не им стигна......За българския футбол......простооо ...там трябва да се стреля на месо *lol*.

Manower
27.07.2012 20:15

Феновете трябва да се обединят, да няма разделение между фракциите, защото ще сме силни, когато сме единни! Този срив във футбола касае всички отбори, цялата нация, време е феновете да покажат мъдрост и да вземат тоягата.

El_Fenomeno_9
27.07.2012 19:26

Много съм далеч от мнението , че трябва да се залага предимно на юноши , които в повечето случаи са връзкарчета и долни пропити типове ... Какво против имате ползването на чужденци ?! Просто трябват КЛАСНИ чужденци , не на килограм , както правят обикновено Левски ... Вижте ние когато изкараме пари за чужденци , винаги взимаме класни играчи , да ние правим дори по - лоши трансфери , но това е защото тези играчи се взимат без пари , а Вие им плащате и те пак не играят ... Просто в Левски трябва много ама много да си отварят очите , не съм изненадан , че отпаднах , просто първия мач се видя мъката им и босненците бяха малко наплашени от уж големия гранд , а снощи се видя , че Левски с нищо не е повече от Сараево ... Аз не можех да повярвам , че Хюсеинович е част от сараево , гледал съм го за Вердер , доста талантлив , но явно нещо не му се е получило , но при всички случаи не е за отбор като Сараево ... Ще попитам само с какво един Емануелсон е повече от босненеца ?! Емануелсон е в Милан , а Хюсеинович в сараево , защо не е обратното ?! Просто някои играчи се набляга на тях , имат солидни агенти , които имат връзки и ги бутат в големи отбори , а ншите точно на това трябва да се благодарят , трябва да гледат точно играчи с по - слаби мениджъри , но пък качествени и дори 1 такъв да намерят , то той ще си струва !!! Нашия резил няма да го коментирам , щото отбор като Мура трябва да пада с по 4-5 гола , то явно са намислили да сриват ЦСКА и го правят с пълна сила ...

dido9718
27.07.2012 19:08

Абе кви три причини за провала самият отбор е ПРОВАЛ както и отбора на ЦСКА

Ergin72
27.07.2012 18:51

Ясен Петров е човека !!! Незнам тоя Илиев кво прави в Левски.Мисля,че той е с единият крак е аут от Левски , и както вървят нещата някоя издънка на отбора в лигата и треньора уволнен , типично в български стил и Левски отново ще е на сухо и този сезон . Батков опетни и продължава да петни името на този велик отбор , тоя дебел мустаката педераст.

dido9718
27.07.2012 19:16

ДА наистина той ви стегна отбора миналия сезон след напускането на Костов и незнам защо не го оставиха на постоянен договор

holigan4e
27.07.2012 18:20

Много добра статия...съгласен съм с всичко само освен за Гаджев. Вчера ми се видя , че е изтеглен по - назад и аз не знам , защо. Пламен Илиев и Гаджев за хората....останалите са дупка. минимална работна заплата, и премии само при ПОСТИГНАТИ УСПЕХИ, ама наистина УСПЕХИ, защото СВЕТКАВИЦА и с 19:0 да бичат не се брои за УСПЕХ! Иначе само ГЛОБИ - и с парите, нови МОЖЕЩИ играчи!!!

dqmvolceto
27.07.2012 18:08

Да *ба тянта майк* да връщат сираков и мъри само те ще ни направят хора*evil*

dqmvolceto
27.07.2012 18:05

Истински екшън се разигра днес на "Герена" при завръщането на Левски от Босна и Херцеговина, където снощи момчетата на Илиан Илиев станаха за срам, губейки с 1:3 от ФК Сараево.

Така "сините" отпаднаха напълно заслужено и безславно от Лига Европа. Напрежението на стадион "Георги Аспарухов" ескалира в днешния следобед, а футболисти и журналисти дори бяха ритани и псувани от разгневените запалянковци.

Близо 150 обезумели ултраси на клуба окупираха съблекалнята и поискаха обяснение за бездушната игра снощи, при която Левски бе напълно надигран и допусна само три гола във вратата си.

Привържениците крещяха мощно и настояваха футболистите и треньорите да се явят пред тях и да им дадат обяснение за отпадането от евротурнирите. Пръв при феновете се показа треньорът Илиан Илиев. Ядосаните фенове го засипаха с псувни.

"Много съжаляваме, разберете ни. Какво искате? Да влезете вътре и да убиете трима играчи ли", обърна се Илиев към привържениците, в опит да успокои страстите. По този начин обаче специалистът наля масло в огъня.

"Ти си шестият, който идва и само дава празни обещания", гневяха се ултрасите, след което Илиев се върна обратно в съблекалнята. След това пред феновете се яви новият-стар футболист на "герена" Станислав Ангелов, който ги вбеси още повече, информира "Дарик".

"Какво искате, бе", обърна се Пелето към привържениците, след което един от тях му нанесе ритник, а друг го изблъска. Псувните към играча валяха отвсякъде. Полицаите също бяха блъскани. В мелето пострадаха и представители на медиите, като журналистите веднага се разбягаха.

Станислав Ангелов все пак успя да се прибере в съблекалнята. След него при феновете излязоха още Владимир Гаджев, Иво Иванов и Христо Йовов, на които бесните привърженици не спряха да крещят.

Най-обиждан беше Иво Иванов. Феновете го посъветваха по-добре да си стяга багажа и да напуска отбора, тъй като според тях не е за Левски. Привържениците му поискаха сметка и защо всяка нощ е на линия в социалната мрежа Фейсбук, вместо да спи.

dqmvolceto
27.07.2012 18:01

Закакво купуват чужденци като в по - долните дивизий на българския футбол има много по -добри както младежи така и мъже земи си едно 13 годишно левскарче от малак отбор кат влезне във мъшкия отбор с какав хъс ще играе

Joropaev
27.07.2012 17:53

Може ли също така и поне 3 причини да продължаваме да ходим на мачове и да се занимаваме с Български футбол ???
Цялото БФС трябва да се накаже с пренебрежение и изолация, ПФЛ "Професионална Футболна Лига" да спре да се нарича "Професионална" не виждам смисъл, някак не подхожда на последните резултати.

vu4ka
27.07.2012 17:41

Три причини:
1. Иво Иванов
2. Станислав Ангелов
3. Симеон Райков

Jekardinho
27.07.2012 17:02

До ZMIQ: А кой са изобщо евробойците ни? ЕВРОИДИОТИ са всички !!

ioga08
27.07.2012 17:01

И четвърто ,точно журналистите написаха и ни уверяваха кой отбор с кого ще играят във втория кръг.Така че лесно е с оценката *Когаро на умряло куче нощ се вади*Истината е друга,с това урудено първенство м/у собствениците доказва до къде се стига.В Левски борба завласт/а въобще не ги интересува че петнят това свято име/.Във Федерацията също.Сега пък Стоичков иска власта .Значи има какво да се гложди от този кокал

wayne_rooney_44
27.07.2012 16:19

Трябва в даден отбор да има най-много 5 чужденци, а в стартовия състав най-много 3. В групата за всеки мач най-малко 6 футболисти под 23 години, а в стартовия състав 2. Трябва да има и някакъв таван на заплатите, не може Марсиньо и опоку да взимат 4творно повече от тонев и райков, а да играят 10орно по-зле. Трябва да се работи и повече с юношите. и тези скаути не да ходят да гледат мачове във франция, ами да идат във босна, сърбия, черна гора, за да може да намерат някой като суджич от сараево-на 20 години, играе с хъс, сърце, раздава се до последно и взима заплата 2000лв. представете си колко е малко при положение, че марсиньо взима 25 000лв. Това е положението в България! Ако не се оправим сами няма кой да ни помогне!

Deco_Sneijder
27.07.2012 17:24

Не трябва да ходят, по Босна,Малта и еди къде си, а да ходят да гледат селските мачове в България, в долните групи, да видят кви момчета има,невероятни таланти,които играят за честа на отбора и селото/градчето от което са.Е то това са истинските футболисти,а не тия дет ми играли в Евертън 1 мач през живота си и 2/3 години в мижави отбори...е така ще се развие футбола при нас.*beer*

Manower
27.07.2012 15:51

Да допълня към долния ми коментар, че трябва и сериозна работа с юношите и реконструкции на базите точно те да се развиват! Футболът е проста игра с простички правила, и рецепта за работа, но българите сме свикнали да си го правим трудно и сложно!

mincho97
27.07.2012 15:39

А така Илиан Илиев трябваше да си остане в Берое! Селекциите на Левски и на ЦСКА са безсмислени. По темата за Иво Иванов, ами прав е автора на статията... И всеки сезон очаквания големи селекции и накрая нищо. Че как можело да отпаднат БГ отборите от по-слаби от тях съперници. Ами как като всеки сезон сменят половината отбор и Левски, и ЦСКА. Накрая излиза че пак Лудогорец ще са шампиони тая година и другия сезон може и да направят нещо в ШЛ.*thinking*

Manower
27.07.2012 15:48

Ами как да не са големи очакванията? Тези двата клуба в БГ са най-големите и най-титолуваните! Как да няма огромни очаквания, защото за тях купите и титлите са задължения и достойнство и чест да представяляват България в Европа. Поне е било преди за наша жалост....в тези клубове никой няма да те чака! Феновете трудно чакат, просто защото са най-добрите и се е свикнало да правят най-голямото, но това което се случва е това безхаберите и безидейност, която вирее в главите на управниците! Над 20 години нищо като не се правеше и ето ви резултата. Всички страни ни задминаха, джуджета като Кипър,Малта,Молдова и т.н. ще ни бият без проблем! А по-големия ужас е, че вече свикнахме да ни остраняват такива "отборчета" и не се ядосваме, това е жалкото....Нещото, което трябва да се направи е да не се пипат треньорските постове, а играчи! Видях какви ли не рокади на треньори и ефект нулев! Играчите са проблема, който не играе вън! И трябва да се сложи ограничение на чужденците в даден отбор. Това е реалността, много сме зле, трябва много работа, ама много!!!!

mrdrunk
27.07.2012 15:38

няма какво да търсим вина във футболистите .... 1-во те не са виновни че някои некъдърник ги е взел да им плаща *smile* трябва да се купуват футболисти които да знаят какво е Левски (да обичат това име) това ще стане само с юноши тези които обичат Левски ...... проблема на Левски е Батков този тъпанар които нищо не разбира назначава раковотсво ......и не иска да върне Мъри Стоилов и Наско защото .... просто защото е прост!!!!

Deco_Sneijder
27.07.2012 15:20

Най-ме е яд за това вратарче Пламен Илиев, страхотен вратар, даде всичко от себе си, но просто нямаше шанс, дано го трансферират някъде в хубав клуб та да се развие,в него има доста хляб,дано го видят някои скаути.Иво Иванов, тоя нали беше защитник на годината?През 2010 май...ам кво стана, бахти спада, много слаба форма...този човек се срива...жал ми е,че бг "грандовете" отпаднаха от такива слаби отбори...просто толкова нелепо...

ManUtd87
27.07.2012 15:07

много точен коментар! Всички чужденци вън - само юноши трябва да играят!