Станишев не прие ултиматума за стадион \"Христо Ботев\"

11:07
Станишев не прие ултиматума за стадион \"Христо Ботев\"
Премиерът Сергей Станишев не прие ултиматума на общината в Пловдив за стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Недоволството на държавниците беше породено от репликата на кмета Славчо Атанасов в понеделник, че обмисля по-нататъшни действия, шише "7 дни спорт".

"Най-лесно ми е да призова привържениците на отбора на протестен митинг пред Министерството на отбраната и Министерския съвет. Повярвайте ми, хиляди ще отидат. Това ли трябва да направим, за да си получим своето? Нещо подобно би нарушило комуникациите в София, защото е известно, че феновете на Ботев Пловдив не са от най-кротките", каза тогава кметът.

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив стана ябълката на раздора между военния министър Николай Цонев и кмета на града Славчо Атанасов.

Цонев заяви вчера, че ще разговаря по този въпрос с градоначалника само когато получи обяснение какво ще прави с 11-е имота, дадени на града от Министерството на отбраната, които стоят неизползвани. Държавното ведомство е съсобственик и на стадион "Христо Ботев". По-рано през седмицата Славчо Атанасов настоя за бързо решаване на въпроса и обвини МО в мудни действия, тъй като стадионът трябвало да бъде отдаден бързо на концесия. Цонев обаче опонира, че в момента футболният клуб Ботев не плаща наем и дори сметките за почистване след мачовете си.

"Разбрах, че общината има намерение да отдаде стадиона на концесия, а това ще натовари клуба да плаща концесионна такса", допълни министърът.

Цонев бе на посещение в авиобаза Крумово заедно с премиера Сергей Станишев. Той заяви, че не приема предупреждението на общината, според което футболните фенове може да излязат на протест.

"Предайте на кмета на Пловдив, че не препоръчвам нито на него, нито на който и да било да ми отправя ултиматуми", каза Станишев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RSH_Botev
17.04.2009 22:34

Станишев умри и в ада Христолофф ти вземи!!!!!!!!!!!!