Чехия е силна и без Росицки

11:44
Чехия е силна и без Росицки
Милан Барош смята, че Чехия може да изиграе ключова роля на Евро 2008, независимо че Томаш Росицки няма да бъде в отбора. Чешкият халф се контузи неприятно през изминалия месец и остана извън групата на своята страна.

Барош вярва, че има достатъчно време, за да се преглътне горчилката от загубата на футболиста на "топчиите", както и в качеството на останалите футболисти, които ще представят страната си.

"Настроението е добро, защото проведохме отличен тренировъчен лагер преди 2 седмици",  заяви нападателят на Портсмут пред Sky Sport News.

"Ние знаем, че Росицки ще ни липсва, но отборът не се гради около един играч. Той е изключително важен за нас, но сме наясно, че няма да е тук. Всичко, което трябва да направим е да играем така добре, както играем когато той е в отбора."

Същевременно съотборникът на Барош Петър Чех омаловажи мачът с домакина Швейцария, с който се открива и самият форум. Вратарят на английския Челси заяви, че да започнеш с победа и 3 точки е отличен атестат, но дори при една евентуална загуба, чехите ще успеят да излязат от създалата се ситуация.

"Този мач наистина е важен, но това, което исках да кажа е, че не е най-важният", обясни той.

"Ако се върнете назад във времето, ще видите, че има не един пример за отбори, които са губили своя първи мач, а впоследствие са достигали до финала."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари