БФС се събуди, поиска от МВР разследване на уговорените мачове

15:21
БФС се събуди, поиска от МВР разследване на уговорените мачове
На днешното си заседание Комисията по етика към Българския футболен съюз обсъди вероятността за предварително уговорени крайни резултати в "А" футболната ни група. По инициатива на президентът на БФС Борислав Михайлов футболната ни централа е поискала съдействие от органите на прокуратурата и МВР за разследване на уговорени мачове.

През последните дни в медийното пространство сериозно се заговори за уговорени срещи, като най-обсъждана бе загубата на Славия от Спартак Варна в София с 1:2.

Следва изявлението на БФС:


1. По инициатива на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов комисията обсъди поредицата материали в средствата за масова информация, свързани с поставянето под съмнение редовността на някои крайни резултати от мачове в "А" Професионална футболна група. Българският футболен съюз изпрати писмо до органите на прокуратурата и МВР, в което поиска пълно съдействие в изпълнение на техните законови правомощия. На следващото си заседание комисията ще се занимае подробно с изявленията на някои клубни президенти, уронващи престижа на Българския футболен съюз.

2. Възникналите законови изисквания за назначаване на отговорници по сигурността в професионалните футболни клубове.

Беше направено предложение до Изпълнителния комитет на следващото му заседание да се определят срокове за назначаването на такъв служител във всеки футболен клуб. Служителят по сигурността на БФС Илия Илиев бе натоварен да изготви проект за критериите за подбор, примерна длъжностна характеристика и функционалните задължения на служителите по сигурността, съобразно изискванията на ФИФА. Изпълнителният комитет трябва да одобри програма за обучение на служителите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tobito
16.04.2009 20:42

Ехо момчета и цесекари. Нагласени мачове ли ??? Ха - ха от къде да започна ....? Вскички са нагласени...... Но най - вече на лидерите ....

spermata
16.04.2009 20:23

Всички почитатели на най-подкрепяниян отбор в БГ- Левски,да си затворят плювалниците и да си ходят

MeToDueB
16.04.2009 19:39

а другата чорба, като имаше такива 8683959006948347127 подобни дузпи, дори още по-измислени .. какво .. плакахте ли ? И съдията е човек и може да сгреши, втората беше 100%, първата така е видял.

UltraBlueHool
16.04.2009 18:03

толкоз ме е яд на БФС че немога да го опиша с думи.Как може да резлседват Славия - Спартак Варна като цяла България видя най-наредения мач тази година цска-Славия.Колко дузпи трябва да дадът на чорбата че да разследват тях ..

bqsa
16.04.2009 17:26

Абе нашия ти къде живееш.Нищо естествено *lol*

LaL40_gb
16.04.2009 17:01

наи сетне се сетиха не6то да направят по въпроса с корупцията.ще видим какво 6те стане