Стоичков, Пенев и Илиев излизат срещу световни звезди

12:33
Стоичков, Пенев и Илиев излизат срещу световни звезди
За четвърта поредна година Нова ТВ ще събере едни от най-големите имена на родния и световен футбол в благотворителния мач на звездите, част от инициативата MTG United for Peace.

Звездната среща ще се състои на 13 септември от 19.00 часа на Националния стадион "Васил Левски", а събраните средства ще бъдат използвани за образование в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи.

Христо Стоичков, Любослав Пенев, Гошо Гинчев и Илиан Илиев са само част от играчите, които ще представляват българския тим, предвождан, както всяка година, от министър-председателя Бойко Борисов.

Срещу тях на терена ще излезе отборът на MTG в състав Торе Педерсен, Видар Рисет, Ерланд Йонсен, Ян Оге Фьортофт, Крейг Хигнет, Вив Андерсън, Брайън Дийн и Джими Картър. Освен футболните емоции, част от благотворителната инициатива ще бъдат и звездите на музикалното шоу "X Factor", които също ще подкрепят каузата.

Билетите на цена 5 лв. за възрастен и 1 лв. за деца до 14 години вече са в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и на централната каса на националния стадион "Васил Левски".

Събраните от ВИП мача средства ще бъдат използвани за дарителски фонд, определен за спортни стипендии за деца в неравностойно положение от цяла България. До този момент, благодарение на инициативата, общо 37 деца са получили стипендии за обучение в спортни училища, като занапред още бъдещи спортни таланти ще бъдат включвани в програмата.

Както всяка година, Мачът на звездите ще бъде предшестван и от традиционния футболен турнир за деца в неравностойно положение на възраст между 12 и 14 години. Победителят в него представя България на Световната купа на мира в Осло, инициирана от MTG и свързана с обявяването на Нобеловата награда за мир.

На големия финал в норвежката столица миналогодишните шампиони - децата от дом "Милосърдие" в Лом, класираха България на престижното трето място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

IvanIR
29.08.2012 20:19

Ше има да ходят по терена *lol*......Ако на някой това му е интересно....Абе има секви мазохисти *lol*