Илиев: Ели и Ангелов са готови за мача с Черно море

18:02
Илиев: Ели и Ангелов са готови за мача с Черно море
Защитниците Ромен Ели и Станислав Ангелов ще бъдат на разположение на старши треньора на Левски Илиан Илиев за домакинството на Черно море. Мачът от четвъртия кръг на "А" група ще се играе в петък от 20.00 часа.

"Ели и Ангелов от вчера тренират. Мисля, че ще бъдат готови за мача. Даниел Димов също се връща. Той няма много игрова практика, но нямаме много опции и варианти за избор. Ако е добре след днешната тренировка, ще попадне в групата", обясни Илиев.

Старши треньорът ще бъди Левски срещу отбора, за който дебютира във футбола като професионалист.

"Нормално е да имам голяма доза сантименти и симпатии към Черно море. Все пак оттам тръгнах във футбола. Иначе като футболист имам доста мачове и доста победи срещу Черно море. Надявам се и утре да спечелим", каза Илиев.

Той очаква варненци да заложат на солидна защита и на контраатаки.

"Очаквам подобен мач като срещу Черноморец. Черно море умее да се защитава добре и да затваря пространствата, но в същото време и да контраатакува опасно. Имат качествени футболисти, които могат да изненадат всеки отбор. Много зависи и как ще тръгне мача. Трябва да бъдем агресивни и да търсим ранно попадение. Искаме да упражним домакински натиск. Обикновено съперниците ни са притеснени в началото и трябва да се опитаме да се възползваме. Ако оставим мачът да ни води, ще бъде трудно. Черно море е много опитен отбор. Футболистите играят дълго време заедно. Почти нямат промени в състава", каза Илиев.

"Искам да вкараме повече скорост, защото ако успеем, трудно някой може да ни спре. Черно море е силен при статичните положения и трябва да бъдем много внимателни. Ние постоянно работим в тази посока. В последния мач вкарахме след ъглов удар", каза още той.

Илиев не възнамерява да прави съществени промени в титулярния състав за двубоя. Той все още не е придобил впечатления за качествата на френския защитник Кристоф Ловинск, който от два дни е на проби в клуба.

"Търсехме още един централен защитник, защото опциите не са големи на този пост. Той е свободен агент. Имаме време. Ако го харесам, можем да го картотекариме след 31 август", каза Илиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация