Пуйол: Обединени сме в едно цяло

13:40
Пуйол: Обединени сме в едно цяло
Карлес Пуйол отвърна на критиките от страна на пресата като заяви, че испанският национален отбор е обединен в целта си да успее на европейското първенство.

Капитанът на Барселона увери, че отборът на Луис Арагонес атакува и се защитава като едно цяло и това е причината, поради която той подтикна пресата да говори за отбора, не само за играчите.

Според опитния централен защитник, този манталитет ще допринесе много за отбора в  стремежа им да спечелят първата си европейска титла от 1964г. насам.

"Знаем, че във футбола винаги има критики, но те са важни, когато са градивни," каза 30-годишният футболист.

"Ясно е, че не трябваше да допускаме този гол (в мача срещу Перу), заради грешка на един от играчите, но също така мисля, че не трябва и да виним само един човек за това."

"Ние атакуваме заедно и заедно се защитаваме. Заедно печелим и заедно губим. Смятам, че трябва да говорим за отбора, не само за отделните играчи."

Защитата на Испания бе доста сработена в последните им представяния, но Пуйол настоя, че е важно те да продължат да работят усърдно, за да изпипат всичко до най-малкия детайл преди започването на Евро 2008.

"Уважавам мнението на другите, но това което трябва да направим, е да работим по-усилено от всякога," каза той.

"Вярно е, че имаме много добри нападатели, както имаме и много качествени играчи в средата на полето, и това също може да се каже и за защитата. Това, което трябва да направим е да работим като отбор, не може всеки да поеме по своя път."

Пуйол обясни, че се намира в перфектно състояние, за да се изправи на европейското първенство, и че очаква с нетърпение предизвикателството.

Той допълни: "Травмата ми е напълно забравена и в момента очаквам едно добро представяне на испанския отбор в европейското първенство."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ice_cream
04.06.2008 23:42

Сигорен съм ,че ще стигнат до финала момчетата на Луис Арагонес,а защо не и еврошампион. Това е моят фаворит за спечелване на Евро2008