Помия, помия и пак помия!

17:51
Помия, помия и пак помия!
Само в рамките на един календарен месец, управниците в родните грандове ЦСКА и Левски потопиха привържениците на двата отбора в отчаяние и скръб. Управлението на всички нам известните г-н Александър Томов и г-н Тодор Батков скандализира българския футбол и остави трайни черни краски в историята и авторитета както на отборите, така и на страната ни.

Началото на агонията за всички родни "сини" фенове започна през месец май, когато собственикът на Левски реши да се развихри и изгони Станимир Стоилов и Наско Сираков от клуба.

Шок както за тях, така и за всички обичащи "синия" клуб.

Изложените причини от мустакатия шеф за неговото решение прозвучаха повече от смешно на всички фенове милеещи за клуба, но Мъри и Наско вече ги нямаше. И до ден днешен не съм чул някой от левскарите да упреква бившия вече треньор на клуба, за някое от действията, които той е извършил по време на своето управление. Мъри успя да изгради най-силния отбор на "Герена", който аз някога съм наблюдавал и то без да използва почти никакъв ресурс. Повярва в наличните футболисти и те му се отплатиха по най-добрия начин, записвайки славна страница в историята на Левски. Нормално бе и да има обновяване на тима с по-млади футболисти, процес който всички знаем, че изисква време и Мъри би могъл да извърши. Да, ама не!

Вместо това г-н Батков реши да прогони Стоилов от "Герена" в пакет с Наско. Доста промоционално решение от страна на господина със скъпите костюми, което донесе ужас у всички фенове.

През месец май "червената" половина от България потриваше доволно ръце и се смееше с глас, пийвайки биричка край "Борисовата градина". Да, но мина месец май и дойде месец юни. И всички "червени" фенове наистина почервеняха, но не от слънцето, а от безхаберието в управата на най-славния ни клуб.

След година и половина управление на "армията" дойде и апогеят на сегашното ръководство водено от г-н Александър Томов. Положените неимоверни усилия от управниците намериха своя отзвук в новината: " ЦСКА е вън от Европейските клубни турнири и може да започне новото първенство от "В" група! ЦСКА има огромни задължения към държавата, които не са покрити в срок."

Това доказва, че никой на "Армията" не мисли по напред от днес и хората не заслужават позициите си. Изискванията от лицензионната комисия постъпили с присъстващите в тях 6 точки, според думите на Томов са изпълнени в срок. Проблема идвал, от забавилото се писмо от апелативната комисия, в което явно е и разковничето на насгодите около "червения клуб". Ясно е, че управата на ЦСКА няма възможност да реагира по никакъв начин на случващото се и лично г-н Александър Томов намекна, че виновник за случилото се е другият "велик" управник в БГ футбола г-н Тодор Батков. Помия, помия и пак помия! Не знам до кога в България, хората които харесват футбола и клуба си ще трябва да се занимават и коментират действията на управата и президентите?

Друг велик "червен" управник в лицето на Александър Гарибов излезе и заяви: "Парите за данъци миналата година са дадени за трансфери, за да може клуба да работи и да върви напред."...... Пълен абсурд! Едва ли и най-заблудените фенове биха повярвали на тази информация, която малко по-късно бе и опровергана от самия г-н Александър Томов. Явно всеки си приказва каквото иска и както му е изгодно. За да бъде цирка пълен г-н Гарибов заключи: "Аз мисля, че и от "В" група да започнем, пак ще се представим добре." Клуб с историята и привържениците на ЦСКА, едва ли заслужава такова отношение и принизяване до такова ниво, което по всичко личи е плод на управниците.

За всички е ясно, че г-н Александър Томов не разбира от футбол, но явно не разбира и от управление, от финанси, от маркетинг и от ужасно много други неща, които са необходими на един човек да управлява най-успешния Български клуб.


С какво са виновни феновете на ЦСКА, за да стават свидетели на подобна трагедия с клуба им?

От клуба излезе вътрешна информация, че натрупаните задължения са от управлението на г-н Александър Томов и не е направено нищо те да се погасят.

Г-н Томов, не знаехте ли, че наследявате огромни задължения когато поехте клуба (или правите такива) и нямахте ли план за тяхното навременно погасяване или отново по стара българска традиция, всичко можеше да си остане както преди?

Много от въпросите естествено няма да намерят своя отговор но е факт, че ръководството на "червените" лепна огромно петно върху името и репутацията не само на ЦСКА, а и на България. Дано поне не се стигне до кошмара за всички фенове на "армейците", отборът им да бъде обявен във фалит и да бъде изваден от "А" група.

Сигурен съм в едно, че с управници като г-н Тодор Батков и г-н Александър Томов думата "ФУТБОЛ"...........за България ще остане непозната още много, много дълги години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

valkaredgi
06.06.2008 11:16

това което цяла държава неможа да направи,го направи един лъжец.

затри червеното отроче,томов завинаги един от нас

staria
05.06.2008 14:46

Докато в българския футбол се въртят разни батковци, томовци,ганчевци,гиговци и тям подобни-бягай народе от стадионите!

Peppy
05.06.2008 11:01

...Според мен най-правилният подход в момента е да се обяви пълен бойкот на българския футбол - никой да не стъпва по терените, дори и на международни срещи на родните клубове поне за една година. Това ще е най-големият шамар, който могат да получат от нас, най-малкото защото финансовите им постъпления съвсем ще се свият.
На края искам да кажа - не се ядосвайте за грешките на другите, а се подгответе за европейското първенство

Peppy
05.06.2008 10:59

''Преди 20 години се играеше по-стойностен футбол'', казват хората на средна възраст. Любимата ни игра стана толкова комерсиална, че в последните години към нея се отправиха предимно мултибогати босове със съмнителен произход на милионите си. Това явление е по целия футболен свят и не съм съгласен с твърденията, че английското първенство е най-чисто. Преди няколко сезона и там имаше скандали с Уест Хям поради съмнителни трансфери, ако не ме лъже паметта.
За псевдо босовете Батков и Томов, за които на всички ни е ясно, че са поставени лица и кукли на конци, няма какво да се чудим, че са в основата на кашите, които се случиха и ще продължават да се случват. Все пак те са бушончетата. Това ще бъде така, докато истинските собственице не се сменят с по-нормални и поне малко мислещи за този спорт. Най-лошото е, че родните ни клубове са само перачница на пари за разлика от международните отбори, при които има и футбол. А глупците, визирам фанатизираните фенове на Левски и ЦСКА, си се бият, чупят каквото могат и си вярват, че са герои, защитаващи някаква идея...

vsk
05.06.2008 01:23

Мисля че изобщо няма смисъл да се косите защото както е казал народът-"Кучетата си лаят,керванът си върви".Никой няма да се махне а и нищо няма да се промени,не само в футбола но и в държавата ни която кой знае колко още ще просъществува.И аз бях голям родолюбец но вече не-съм,не-виждам смисъл а и начин ада се оправим,същото е и с футбола ни и въпреки че съм Чорбар в червата ще ми е интересно да видя любимия ми отбор в В група което пък съм убеден че няма да стане и само се шуми около цялата тая работа-има нещо задкулисно но както казват Руснаците-Поживьом увидим.Доста се разприказвах и затова прикючвам,искам само да кажа на ония които си мислят че Английското първенство е неопорочено-"Блаженни са вярващите"-само че хората не го правят толкова явно и затова се запазва интригата и интереса на феновете.Всичко това е само мое мнение с което не обременявам никой,нали все пак затова са форумите!

beto
04.06.2008 23:36

Ако не се въведе един строг закон за спортта.И да се махнат тия на тяхно място ще дойдат други , като тях и нищо няма да се промени.Разликата ще е само в това, че лапачите ще са други,но прецаканите пак ще сме ние феновете.

ratata1
04.06.2008 22:47

това което стана с Левски и с ЦСКА напоследьк изобщо не ми харесва ..
И Lucas_Podolski е прав единственото неопетнено пьрвенство е англииското ,но представи си ако се откажа от БГ футбола кьде ще ходя на мач в Англия ли , не благодаря
Все пак е някакьв вид развлечение
отказал сьм се да,но не от целия футбол а само от "Столичното дерби"

dracula_88
04.06.2008 21:36

Да се махат и двамата! Но това не е достатъчно, въпреки, че държат Левски и ЦСКА, за съжаление целият ни футбол е пропит и това е само частично решение на проблема!

katq2007
04.06.2008 19:27

да си ходят и Батков, и Томов, и дано не остане нито един мошеннник в БГ футбола, за да тръгне малко нагоре.
Но лично аз се съмнявам да си тръгнат доброволно