Топизборът на уикенда

23:48
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Топ прогнози за уикенда (07-09 септември):

Петък, 7 септември:

► Международни срещи, Св.квал.Европа



Голяма част играчи в кипърския лагер се състезават в гръцкото първенство и това няма как да не придаде допълнителен заряд на тази среща. Албанско-гръцкия негативизъм е известен, а тук и факторът национална чест ще окаже сериозно влияние. Никой от двата съперника няма да иска да загуба и това вероятно ще повлияе на резултатността на двубоя. Кипър залага на крайно дефанзивна тактика във всички срещи, както видяхме и в последната им контрола с България, а Албания има доста стойности играчи, подвизаващи се в средноевропейски тимове. Това, а и предвид скрития мотив в тази среща, ще накара тимовете вероятно да се надлъгват и да се опитват преди всичко просто да не допуснат гол.
Прогноза: под 2,5 гола, сигурност: 7/10

Ейре, Висша лига


От един от класическите сблъсъци в Ейре. Шамрок с победа тук може да се изкачи дори на второто място в класирането при благоприятно развитие разбира се и на останалите резултати. Колебливото начало на сезона за тях вече е забравено и домакините се намират в серия от 8 поредни срещи без загуба, а в последните си 10 срещи имат едва 1 поражение. С подобно темпо Шамрок спокойно би трябвало да си осигури позиция означаваща, международни срещи и през следващият сезон, а в конкретната среща трите точки трябва да бъдат лесно достигнати. Шелбърн има 6 поражения в последни си 10 срещи, в последните си 6 мача поред няма победа, като записа 4 поражения в тях. Шамрок победи вече три пъти този съперник от началото на сезона и му отбеляза 11 попадения в тях, и сега не би трябвало да има проблеми да го надвие за четвърти път.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Събота, 8 септември:

Международни срещи, Св.квал.Южна Америка


Еквадор по традиция разчита изцяло на домакинските си срещи във всеки цикъл, като и сега това не прави изключение. Предвид надморската височина, на която приема съперниците си, те са почти обречени тук. Домакинският отбор е със 100% актив вкъщи от началото на квалификациите, като гостуванията си тук загубиха тимовете на Перу, Колумбия и Венецуела. Боливия измъкна само една точка в 3-те си гостуванията си и сега е почти без шанс да вземе нещо в Еквадор. Домакините се намират в серия от 8 поредни победи над съперника си, като често му вкарват по 3 гола в един мач, а някога бройката на попаденията достига и до 5. Боливия е с илюзорни шансове за нещо повече от загуба в това гостуване.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Уелс, Премиер Лига



Прекалено е за един от основните претенденти за титлата в Уелс и този сезон да няма победа като гост вече в две поредни гостувания. В последното през изминалата седмица тимът тотално надигра съперника си, но липсата на късмет и червеният картон 15 минути преди края, които отбора получи, го обрекоха да завърши 0:0. Еърбъс ЮК стартира сезона с две загуби, а след това игра два последователни мача срещу слабия Бала навън и вкъщи и така взе 6 точки от него, с което се изчерпа и целият му актив до тук. Днес му престои среща с един от най-сериозни съперници, който няма и накъде повече да отстъпва в изявите си навън, което още повече ще усложни домакинската задача. Бангор Сити е спечелил 4 от последните си 5 визити на този сезон и при тези обстоятелства е наложително отборът да прибере пълния актив точки.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10

Англия, Лига 1


Скънторп не спира да ниже загуба след загуба, а Шефилд не спира да компенсира липсата на късмет, която не му позволи да си осигури дълго жадуваната промоция. От началото на сезона Шефилд Юнайтед няма поражение, като завърши реми и в двете си предишни гостувания, а сега има всички предпоставки да си тръгне с три точки. Скънторп, освен че загуби всички срещи до тук, инкасира и 11 гола само за 4 мача. Тимът допусна през седмицата да бъде обърнат от Нотс Каунти от 1:0 до 1:2 и така съвсем затвърди представата, че му липсват дори съпротивителни възможности и в домакинските срещи. Шефилд трудно ще губи мачове, а срещу подобни съперници вероятно и лесно ще печели, така че тук двойката изглежда повече от логична.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10

Англия, Лига 2


Барнет изминалия сезон остана само на 2 точки от това да се окаже в Конференцията за сметка на Херефорд, но този сезон задачата му ще бъде доста по-трудна. Изминалия сезон домакините допуснаха почти 80 гола в 46 срещи, а по всички изглежда, че и сега тенденцията ще се запази. За 4 мача Барнет инкасира 9 попадения и загуби 3 пъти. В този кръг му гостува един от най-силните съперници в дивизията, който освен това започна сезона и ударно с три поредни победи, преди в изминалия кръг да завърши наравно. Джилингам не успя да се класира в плейофите миналия сезон за едва няколко точки, но сега е основен фаворит дори за директна промоция. Гостите превъзхождат доста сериозно Барнет в игрово отношение и при добра концентрация от тяхна страна трите точки трябва да отидат именно в техния актив.
Прогноза: 2, сигурност: 6/10

Северна Ирландия, Висша лига


Клифтънвил е най-силният тим след двата местни града Линфийлд и Портадаун. Изнминалия сезон Клифтънвил финишира 3-ти в крайното класиране с равни точки с втория Портадаун и на цели 12 от шампиона Линфийлд. В настоящата кампания силите на трите водещи клуба са доста изравнени и с постоянството в изявите си, което демонстрират до тук, домакините изглежда ще имат уникален шанс да опитат късмета си по-сериозно в битката за титлата. Двата съперника не са се срещали помежду си до сега, защото Балинамалард Юнайтед спечелиха промоция едва този сезон в елита и мащабите на техния клуб са просто несъпоставими с тези на домакините. Тимът на гостите записа само една победа от началото на сезона, а това се очертава да бъде едно от най-тежките му гостувания през сезона и е повече от логично да се очаква негово поражение тук.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Португалия, Първа дивизия


Изминалия сезон Авеш пропусна промоцията поради липса на само 2 точки в актива, а Фреамунде с наличието на само 2 точки повече от последния тим в опасната зона запази мястото си в тази дивизия. Сега Авеш изглежда решен на всичко, за да си осигури промоция. Тимът няма загуба от началото на сезона, а изминалия сезон допусна вкъщи само една. Гостуващият тим все още не е вкарал гол на стадиона на Авеш, макар и те да са изиграли само 2 домакинства. Фреамунде записа 3 поражения от 4 изиграни срещи и инкасира средно по 2 гола във всеки мач. При очевидния възход на домакините и спад в изявите на гостите, тук домакинската победа подкрепена и от сериозни амбиции в домакинския лагер би трябвало да излезе без много трудност.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Ейре, Първа дивизия


Постоянството в домакинския лагер е на завидно ниво в последните техни срещи. Лонгфорд Таун има едва две поражения в последните си 10 срещи, а в момента се на мира и на 3 точки от първата позиция, осигуряваща на класирания се там директна промоция в елита на Ейре. Гостите бяха в серия от 8 поредни мача без победа преди в последни 2 кръга да запишат две поредни победи. При наличието на два ясно изразени аутсайдера в тази дивизия здраво закотвени на дъното едва ли Уексфорд Ютс ще има проблеми със запазване на мястото си, а евентуално поражение от един от топ трите клуба в дивизията, и то като гост, няма да бъде фатално. Още повече ще Лонгфорд има 5 победи от последните си 6 срещи с настоящият съперник и често няма проблеми да го побеждава независимо дали е домакин или гост.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Неделя, 9 септември:

Полша, Първа лига


Този сезон домакините от Флота Швиноуйшче са основен фаворит за промоция, като представянето им в първите 5 кръга наистина впечатлява. Освен, че тимът е със актив от 5 поредни победи, той все още не е допуснал и попадение в мрежата си. В състава на Флота се подвизават играчи от Хърватия, Грузия, Нигерия, Камерун и Босна и Херцеговина. Квалитетната селекция дава резултати и макар и след само 5 кръга е почти ясно, че ако няма тотален срив в клуба, Флота ще бъде част от елита на Полша през следващият сезон. Съставът на гостите е точно на обратния полюс. Окоцимский Бжеско е новак в тази група, като няма особени финансови възможности, нито подходяща селекция. Всичко това рефлектира върху представянето му, като тимът записа 3 загуби в 5-те изиграни кръга до тук и допусна най-много голове от всички тимове - цели 10. Поне на хартия тук гостите са без шанс дори за точка.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Дания, Първа дивизия


Домакините изглежда няма да имат проблеми със завръщането си в елита, а Скиве и този сезон ще играе посредствена роля в дивизията. Лингби победи почти всички съперници от началото на сезона и изглежда, докато не си осигури добра преднина на едно от първите две места в таблицата, няма да намали темпото, а и сезонът едва сега започва. За 5 мача домакините вкараха 15 гола на съперниците в дивизията, което е показателно за тяхната класа, спрямо тази на останали тимове. Скиве загуби вече 2 от 3 възможни гостувания и едва ли ще успее да избегне поражението. Бързата аклиматизация, решителността и амбициите на домакините си заслужава да бъдат подкрепяни дори по-често, а конкретно срещу този съперник оказването на подкрепа може да се окаже и доста добър избор.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Испания, Сегуна дивисион


Проблемите на Сантандер във всички аспекти от началото на сезона вече станаха пословични. Тимът трудно се противопоставя на тимовете до тук и това едва ли ще се промени изведнъж. Расинг Сантандер в е дълбока криза и трудно ще успее да я преодолее, а и точките в гостуванията определено не са по силите му, поне сега. Няма да бъде изненада, ако гостите претърпят още един изпадане в края и на този сезон, ако запазят негативното темпо. Уеска има опит в тази дивизия, който и помогна да стартира тази компания доста силно. Тимът загуби едва в третия кръг с минимален резултат гостуването си на Мурсия, която се очертава да бъде кандидат за промоция. Домакините и този сезон ще се стремят да финишират в средата на таблицата и предвид рутината, която притежават, би трябвало да добавят три точки в актива си от толкова уязвим тим, какъвто е Сантандер в момента.
Прогноза: 1, сигурност: 6/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BAJlEHTuH
07.09.2012 16:18

Извинявам се пак. Не Бангор Сити а Клифтънвил. Не съм изтрезнял още. *smile*)

BAJlEHTuH
07.09.2012 15:38

Извинявам се много, ама двата "гранда" в Северна Ирландия са Линфийлд и Гленторан и след това е Бангор Сити. Портадаун е просто във форма в момента.

ronaldivo
07.09.2012 12:05

сотирофф не си ли ни подготвил някои мач със сигурност 10/10 *lol*

lazera0
07.09.2012 12:18

Един път му стига *lol*