Балъков стана треньор по голф

12:37
Балъков стана треньор по голф
Красимир Балъков отново е с треньорски ангажимент, разбра "24 часа" от самия него.

Не става дума обаче за нов футболен клуб, в който бившият капитан на националния отбор е започнал работа. Балъков се занимава с българския отбор, който се класира на финала във веригата по голф "Мерцедес трофи". 33 аматьорски тима от цял свят спорят за титлата в Щутгарт.

"Участвах на турнира, който се проведе в България. На финалите ще съм ментален треньор на нашите голфъри. Иначе казано, ще се грижа за психологическата им подготовка по време на състезанието", разказа Балъков.

Героят от световното първенство в САЩ през 1994 г. от доста години е запален по голфа, който практикува редовно. През лятото той участваше в няколко благотворителни турнира, които събираха пари за деца в нужда.

Световният финал в Щутгарт ще продължи до 18 септември. Общо веригата мина през 60 държави, а участие взеха повече от 65 000 голфъри. Състезанието бе открито с галавечеря в музея на "Мерцедес" в четвъртък.

Специални гости на събитието тази година са германската футболна легенда Франц Бекенбауер, най-добрият немски голфър за всички времена Бернхард Лангер и известният боксьор Аксел Шулц. Приходите от финала ще отидат за благотворителност.
Бекенбауер ще връчи наградата за отборен дух след края на турнира. Освен най-добрия тим ще бъде отличен и най-добрият състезател.

За участниците е предвиден тестдрайв с модели на автомобилния гигант.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация