Бенитес: Този отбор може да спечели титлата

11:27
Бенитес: Този отбор може да спечели титлата
Старши треньорът на английския Ливърпул Рафа Бенитес декларира пред пресата увереността си, че Испания разполага с нужните играчи, които да донесат дълго жадуваната титла от голям форум.

"Всички тръпнем в очакване на онова, което испанските футболисти могат да направят. Няма причина за тях този турнир да е неуспешен и да не се поздравят с триумф в края на състезанието. Добрият колектив и опитният старши треньор в лицето на Луйс Арагонес са предпоставка за много успехи."

Наставникът на 5-кратния европейски шампион е убеден, че Фернандо Торес ще отбележи не един гол за Испания, тъй като го познава отлично:

"В Ливърпул той отбеляза много повече голове, защото работи усърдно последните 9 месеца и това му позволи да подобри своята игра."

Бенитес си позволи да коментира отсъствието на Англия от Евро 2008, заявявайки:

"Има 4 много силни клуба, в които преобладават чуждите играчи и това обяснява защо два английски тима достигнаха до финала в Шампионската Лига. Наситеността с чужди играчи обаче се отрази върху националния отбор и крайният резултат от всичко това е налице. С назначаването на Капело като мениджър, мисля че няма да имат проблем при класирането за Световното първенство през 2010 г. в ЮАР."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация