Илиан Илиев: Шампион се става не само в дербитата

17:07
Илиан Илиев: Шампион се става не само в дербитата
Старши треньорът на Левски Илиан Илиев ще избира между петима дефанзивни футболисти за линията на защитата за утрешното домакинство от 19.00 часа на новака Пирин Гоце Делчев в шестия кръг на "А" група.

Илиев има кадрови проблеми в отбрана заради отсъствието на контузените Орлин Старокин, Димитър Везалов и Нуно Пинто.

"Имаме варианти за защитата. Пет са опциите за четиримата в отбраната. Добре е, че Нуно Пинто е близо до пълно възстановяване, въпреки че той няма игрова практика. Все пак се надявам, че момчетата, които получат шанс да играят утре, ще го оправдаят, както са правили досега", каза Илиев.

Левски победи Пирин Гоце Делчев в контрола с 4:1 на "Герена" преди пет седмици в контрола преди старта на шампионата.

"Играхме контрола и спечелихме убедително, но в контролните мачове резултатът не е важен. Не смятам, че утрешната среща ще има нещо общо с контролата", каза Илиев.

Пирин стартира добре сезона като с актив от 9 точки заема пето място в класирането.

"Не съм изненадан от добрия им старт. В македонския край винаги е имало добри футболисти, има и дух. Не случайно те спечелиха и двете си гостувания досега през сезона. Ако подценим дори малко съперника, сами можем да си създадем трудности", каза Илиев.

"Единственото, което ме интересува е да победим Пирин. Шампион се става не само в дербитата", допълни той.

Илиев съобщи, че днес се очаква в София да се завърне ганаецът Агиеманг Опоку, който беше освободен от тренировките на отбора заради "сериозни лични проблеми". Той обаче няма да бъде на разположение, въпреки че "физически е в добро състояние".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kirilfan
21.09.2012 17:52

Много ми е чудно само Илиян Илиевс откъде знае как се става шампиони като досега не е ставал като треньор... Жалко за добрия старт на Левски, като гледам какво им предстой, може и до края на полусезона да не вземат много много точки... Но все пак това е БГ първенство и всичко е възможно