Стоилов сред вариантите за наставник на Омония

18:16
Стоилов сред вариантите за наставник на Омония
Огромна група от кандидати за треньорския пост на Омония Никозия разглежда ръководството на най-успешния кипърски клуб.

Досегашният наставник Неофитос Ларку беше уволнен след домакинското поражение с 0:1 от АЕК Ларнака в първенството. В предстоящата среща с АЕЛ Лимасол този уикенд отборът ще бъде воден от помощника и временен наставник Софоклис Софоклеус. Медиите в Кипър обаче предупреждават, че най-вероятно на трибуните на стадион "Цирион" ще седне наследникът на Ларку.

Според вестник "24 спортс", това ще бъде 49-годишният македонец Тони Савевски, който вече е бил в Омония преди 10 години. "Kerkida.net" пък смята, че вариант номер 1 е португалецът Мануел Машадо, който до скоро беше начело на Арис Солун.

Румънските сайтове веднага прогнозираха, че мениджъри са се свързали с Корнел Лянка и Мариус Шумудика и всеки от тях независимо води разговори за поста. Местната легенда Стив Константинидис, както и Ангелос Анастасиадис - два пъти национален треньор на Кипър, също са в списъка с вариантите.

Последното име, което изплува днес е това на Маринос Узунидис. Бившият защитник на гръцкия национален отбор работеше с успех в състава на Ксанти от гръцката Суперлига, но подаде оставка след поражението с 0:4 от ПАОК Солун тази събота.

Името на българина Станимир Стоилов също се завъртя в медийното пространство в България основно, както и в Кипър, но шансовете му са малки. Според журналиста Акис Йоану, големите клубове в страната много рядко търсят треньор, който е свързан с конкурентите. Изключение се прави за много голямо име, което носи реклама и популярност в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация