Какво се крие зад случващото се в ЦСКА?

17:50
Какво се крие зад случващото се в ЦСКА?
Събитията в ЦСКА се развиват с мълниеносна скорост. Новинарите едва смогват да предадат информациите си и те вече не са актуални, защо следва нова порция от жарки вести. В живота обаче нищо не става случайно - зад всяко действие прозират причина и следствие. Какви са причините и какво ще е следствието на вихровия екшън в ЦСКА, можем само да гадaем, като търсим логиката.

И все пак?! Ако се вгледаме по-внимателно в случващото се в "Борисовата градина", съвсем спокойно можем да прозрем, че се прави дързък опит да бъде купен клуба на безценица. Защо ли?! Ами, много просто! Погледнете как бяха приватизирани много държавни предприятия. Какво е общото между ЦСКА и държавните предприятия, ли?! Еми, ЦСКА се силна, обичана, обществена организация, която би струвала много пари. ЦСКА стана шампион, счупи много рекорди, взе голяма преднина, обаче...НИКОЙ ОТ ЧУЖБИНА НЕ ИСКА ДА КУПИ "АРМЕЙЦИТЕ" срещу много пари. Прамод Митал обаче не прави финансови преводи на сметката на 60-годишния клуб, тогава единственият изход пред 31-кратните шампиони е да бъдат обявени във фалит и да се дадат на безценица.

Какъв е възможният сценарий?! Митал и Александър Томов абдикират, не е изключено БФС да обяви, че праща ЦСКА във "В" група. След това кръгът около Емил Костадинов "приватизира" клуба. Следва извънредно заседание на Изпълкома, който открива пропусната вратичка в Наредбите на футболната централа и "червените" се връщат в "А" група в края на юли.

Не е изключено да се приложи и друга "хватка". Емо Костадинов предвожда във "В" група клуба, който се слива с друг и поема неговите пасиви и активи. Новият клуб спокойно може да се казва АС-23. Така ЦСКА ще се отърве от комунистическото си минало, а също и от атаките за изкуствено създаден клуб, ще приеме древната футболна история и елегантно ще се отърве от дълговете, натрупани от Томов и неговите предшественици. И след 2 години ще е в "А" група, с чисто минало и без дългове. Пък Националния Осигурителен Институт и Националната Агенция по Приходите да вземат от "Рент-а кар" под наем по един слон, да пътуват до Индия, за да дирят Митал!

Дали ще се случи подобен сценарий, може само да гадаем. Но едно е сигурно, след като държавата не дава пари за футбола, респективно футболните клубове, то те ще се опитат да изиграят държавата, като взимат кредити, след това мимикрират, трансформират, започват от начало във "В" групите, сливат се с други клубове и т.н. Босовете ни, един по един ще следват ходовете на ЦСКА и ще играят ролята на "Пременил се Илия, пак в тия". Всичко това ще се прави, понеже Европейският съюз не разрешава държавата да издържа футбола ни. Защото обществото ни би се надигнало срещу идеята ЦСКА и подобните му да харчат милиони и милиарди, за някакви шоколадови играчи, които да пристигат в България, да взимат заплати по 20 000 евро на месец, а медицинските сестри, учителките и социалните работнички да се трудят срещу 300-400 лева.

Футболът обаче е социален феномен и ще пробва всякакви хватки, за да оцелее, като търси всевъзможни начини за домогване до държавната хранилка. Особено след като от чужбина никой не иска да налива пари в български клубове. Честито, клети данъкоплатци!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stenli111
07.06.2008 16:57

какво се случва в ЦСКА?.........ами обир.....пране на пари ,това е

choki_55
07.06.2008 00:56

томов многократно заяви пред медиите, че срещу ЦСКА има заговор. Абсолютно вярно! ЗАГОВОРНИКЪТ ОБАЧЕ Е САМИЯТ ТОЙ !

valkaredgi
06.06.2008 11:11

много ми е мъчно защото имам много познати цесекари ,но сиренето е с пари навсякъде.

само в капана за мишки е безплатно

brickbat
06.06.2008 10:59

ЦСКА не може да се купи на безценница защото трябва да се платят всички дългове на клуба. Според мен отбора трябва да бъде изваден от А група както стана с Фиорентина, Наполи, австрийския шампоин преди време Тирол. Естествено ако бях фен на ЦСКА щях да се възпротивя срещу случилото се но погледнете и от добрата страна - червеи като Томов напуска на негово място идва човек който наистина обича клуба - Костадинов, същото трябва да стане и с останалите отбори да отидат всички в В група и дасе махнат хората който перат пари през тях и ги съсипват, съсипват по този начин и нас феновете. Искам само да ви попитам мислите ли че Томов имал акъл да краде (вярно че не е кой знае каква философия но...) разбира се че той е само пионка както повечето, както и Батков и хората който наистина са виновни за това няма да бъдат разкрити (поне не и в близките 3,4 години). Аз ви казах томов е червяк и нищо повече, затова не се занимавайте повече с него.

izpwrc
06.06.2008 10:08

Та от тези наши клубове друго освен да понапълниш гушка в личен план нещо друго става ли? Томов не е нещастник и еди къв си-той просто е завършен продукт на нашата баровско-политическа реалност и за него ще е ненормално да направи друго различно от това,което прави-щото логиката е , че ако той не го направи ще се прецака щото е имал възможност-пък друг на негово място не би пропуснал!Е тва господа е БГ-действителнсотта!Щото все пак рядко си свиткат!

neu
05.06.2008 22:20

ТАКИВА КАТО ТОМОВ НЯМАТ НАЯЖДАНЕ... още като дойде и ми стана ясно, че ще направи някоя мизерия... НО ТОЛКОВА ГОЛЯМа?! Томов освен да краде и на интервютата да казва 1 нещо по няколко различни начина,като типичен политик да овърта и да сменя въпросите, ДРУГО ТОЙ ПРОСТО НЕ МОЖЕ... оо и да краде! дано феновете от софия му го върнат...

dedo_praz
05.06.2008 22:08

П.С. От лицето а.томов -не случайно съм го написал с малка буква- нищо не става

dedo_praz
05.06.2008 21:29

Не знам но това е много крайно! Въпреки че в България всичко е възможно.Та те макар да трупат заеми изкарват и много пари колко и абсурдно да звучи.Не мисля че някои от ЦСКА иска да види отбора във В -група той според мен не носи ЦСКА в сърцето си.ЦСКА ЗАВИНАГИ

dracula_88
05.06.2008 18:37

Не вярвам, че някой измежду ЦСКА и Левски би могъл да бъде доведен до аматьорския футбол. Още повече след протеста, който ще има утре. Александър Томов направи най-доброто си действие за клуба, откакто го пое- подаде оставка! Ако не се лъжа в едно свое интервю бе казал, че на 7 юни ще съобщи новия собственик. Е, чакаме го да каже кой държи ЦСКА, изплатени ли са дълговте и плановете за бъдещето. Нека се покаже пред червените ултраси утре за последен път, макар и с охрана.