Ларсон гледа към ЮАР 2010

12:06
Ларсон гледа към ЮАР 2010
Шведският нападател Хенрик Ларсон си остави вратичка за евентуалното негово участие в националния отбор и след Евро 2008. 36-годишният футболист бе изненадата в състава на Ларс Лагербак за започващия утре форум, след като самият той бе обявил, че напуска международната сцена с "треконур" преди две години.

Бившият играч на Селтик, Манчестър Юнайтед и Барселона изкара отличен сезон с настоящия си клуб Хелзингборг и това се оказа напълно достатъчно да получи повиквателна за \'\'А\'\' отбора на своята страна.

"Да бъда част от този отбор отново е фантастично", заяви Ларсон след тренировката на състава в швейцарския град Лугано.

"Аз имам договор до началото на ноември, така че тепърва ще знам къде ще продължа. Докато мога да играя на едно високо ниво ще бъда на разположение за отбора."

Играчът получи предложение от своя старши треньор да продължи участието си до Световното първенство през 2010, аргументирайки се, че Ларсон е футболен гений и това му е помогнало да продължи да играе на най-високо ниво на тази възраст:

"Хенрик разбира играта много добре. За него няма значение постът, на който играе. Това наистина е най-силната му страна."

В мача с настоящия европейски шампион Гърция, Лагербак възнамерява да използва своя нападател ветеран малко зад Златан Ибрахимович.

"Ние смятаме, че това е най-доброто срещу стила на игра, който проповядват нашите опоненти", заяви шведският специалист.

Ларсон подкрепи становището на своя наставник, заявявайки:

"Винаги трябва да се отнасяш с уважение към противника. Трябва да опознаете силните им страни и да се опитате да ги неутрализирате. Същевременно с това Вие трябва да играете вашата си игра."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zdravec
06.06.2008 12:20

На мен ми е интересно дали той ще бъде титуляр на Евро 2008.С Ибрахимович, Елмандер, Розенберг доста се съмнявам, но в тежък момент винаги може да помогне с огромният си опит