ФИФА за България: Обратно в играта

14:49
ФИФА за България: Обратно в играта
"Обратно в играта" - по този начин официалният сайт на световната футбола централа ФИФА описа завръщането на националния отбор на България на световната футболна сцена след забвението и безличието, което бе обхванало тима през последните години.

Момчетата на Любослав Пенев направиха рекорден скок с 34 места в ранглистата на централата и вече са 55-ти в света, с което си заслужиха доста похвали и добри думи. България направи 2:2 с Италия, а след това надви с 1:0 Армения в двете си световни квалификации от началото на кампанията за Мондиал 2014.

Българският тим не успя да се класира за последните две Европейски първенства, а падението за тима бе пълно, след като през месец април отборът записа най-лошото си класиране в историята на класацията на ФИФА - 96-та позиция.

От световната централа хвалят сериозно националния селекционер Любослав Пенев, който пое тима през ноември 2011 година. Сайтът твърди, че бившият голмайстор на Примера Дивисион е успял да направи "добра сплав от млади и стари играчи". Пенев записа три победи, два равни и една загуба по време на престоя си начело на тима, като поражението бе с 0:2 в контрола с Турция. България обаче записа невероятен успех, побеждавайки гранда Холандия като гост с 2:1 в друга контрола, пише още на сайта на ФИФА.

В крайна сметка, България вече има сериозни шансове да се класира на първото си Световно първенство от 1998 година насам, ако продължи доброто си представяне и в задаващите се мачове с Дания и Чехия след няколко дни, допълва сайтът на централата. Ако успее да се класира за шампионата в Бразилия, българският национален тим ще играе на осмото си Световно първенство в своята история.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dzhalev_71
05.10.2012 00:22

Една от забавните черти в евентуалното класиране на нашите на Световното е, че като тръгват да се връщат може и да направят компания на Гълъбин Боевски в панделата.

Magik
05.10.2012 00:21

Явно малка част от коментиращите помнят ЛЯТО94' .......

GaLaxY94
04.10.2012 23:15

Аууу да се класираме ще е едно прекрасно нещо *smile* Аз като Българин ще се надявам до края за класиране на нашите момчета за СП2014... ! Правили сме го и пак ще го правим ! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ.. хах.. до като пишех това изречение настръхнах целия *smile**cup**cup**cup*

Qtagana
04.10.2012 19:31

Както каза Пенев , тези два мача не променят нищо ние все още сме си аутсаидер в тази група ! И е прав човека , но с тази разлика че не зависимо от това колко могат момчетата , дават всичко от се бе си а ние това искаме защото в момента толкова можем това ние капацитета , но виждаме че те излизат надъхано и се раздават това искаше българина за да иде на стадиона. лично аз не виждам как можем да бием дания надявам се да не паднем , защото макар и да победихме армения всички видяхме че ни куцат много неща , но както казах това не е от значение стига момчетата да се раздават до края така както започнаха , УСПЕХ !

UnitedRules
04.10.2012 16:54

На мене ми е трудно да си представя само как ще го направим. Но ако покажем добра игра и наистина се класираме за Световното, ще бъде голям кеф за пръв път в живота си да гледам националният ни отбор по футбол на подобен форум! Успех и дано да ни зарадват.

Messi9818
04.10.2012 15:00

дано се класираме....лятото бях написал че нямаме шанс в тази група..но като видях играта на отбора..самочуствието ме преоблада...дано отново коментираме тук и всички викаме заедно за България на СП 2014 БРАЗИЛИЯ

manutd_forlife
04.10.2012 18:55

дано. Ясно е, че най-големият ни съперник за 2ро място е Дания и наистина се надявам да играем както срещу Италия и да им покажем, че ще се борим докраи

Cerjakov
04.10.2012 16:39

Ако играем както играхме срещу Италия и Армения имаме големи шансове да се класираме*smile*