Засилиха \"светците\" към Лига 1

18:55
Засилиха \"светците\" към Лига 1
Един от най-големите клубове в английския футбол Саутхямптън изпада почти сигурно в Лига 1, след като "светците" получиха наказание от 10 точки заради изпадане в администрация на компания, която притежава клуба.

Тази седмица започна разследване на финансовото състояние на тима, след като компанията " Саутхямптън Лейжър Холдинг" изпадна в администрация. Саутхямптън пък опитаха да спасят положението с отнемане на точки като заявиха, че те самите не са в администрация, но от Лигата аргументираха решението с факта, че "клубът и компанията са генетично свързани и са едно икономическо тяло".

След като обаче холдинговата компания изпадна в администрация след крайния срок в лигата през март, отнемането на точки ще влезе в сила този сезон, ако тима избегне изпадане в долната дивизия. Ако "светците" така и така изпаднат в Лига 1, то те ще започнат следващия сезон с минус десет точки.

В момента, Саутхямптън е на четири точки под чертата, а до края на сезона в Чемпиъншип има два кръга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

idol_bg
24.04.2009 13:36

Не са единствените.Помните ли Лийдс,също и Нотингам и Уимбълдън...все отбори опарили се от дългове.Като гледам какви дългове правят сега и лидерите в Премиерлигата,няма да се учудя ако след някоя и друга година Челси или Ливърпул се насочат натам.

behemoth
24.04.2009 09:45

Тъпа ама много тъпа история това навремето беше доста добър отбор имаха едн играч Мат Ле Тисие биеше страхотни статични положения.Наистина отбор с традиции в Англия и сега го сполетява такава участ.Доста неприятно *sad*

MB_KrisS
24.04.2009 02:25

Тия много ги прецакват. Ако се спасите, ще ви закопаем, ако сами се закопаете, ние ще ви прецакаме догодина. Общо взето няма къде да бягате.