Минимална загуба от Интер в реванша прати Сампдория на финал за Купата

08:26
Минимална загуба от Интер в реванша прати Сампдория на финал за Купата
Сампдория загуби с 0:1 гостуването си на Интер в полуфинален мач реванш за Купата на Италия, но след убедителния си успех с 3:0 в първия мач се класира напред и ще спори с Лацио за трофея.

"Нерадзурите" атакуваха през целия мач, но тимът от Генуа имаше първата възможност в срещата. В 26-а минута ударът на Джампаоло Пацини с глава излезе в аут. Интер обаче поведе минута по-късно, когато Златан Ибрахимович с хубав шут от границата на наказателното поле матира Лука Кастелаци. В 37-а минута шведът с балкански корени бе на път да вкара гола на сезона, но чудесният му прехвърлящ удар срещна гредата.

Гостите пропуснаха първата добра възможност и през втората част. Антонио Касано преодоля защитата на домакините, но опитът му за подаване срещна решителната намеса на Жулио Сезар. Трудностите за Интер продължиха и 12 минути по-късно Максуел изби от гол линията удар на противников футболист.

В края на мача Интер натисна, но Златан Ибрахимович и Ернан Креспо не успяха да отбележат. В последната минута Марко Матераци бе изгонен за втори жълт картон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация