Илиев: Не трябва да играем със страх

15:20
Илиев: Не трябва да играем със страх
Левски ще опита да играе атакуващ футбол и няма да излезе на терена с мисълта да не загуби вечното дерби срещу ЦСКА утре от 16.00 часа на Националния стадион Васил Левски". Това заяви старши треньорът на Левски Илиан Илиев на брифинг преди мача.

"Всички осъзнаваме значимостта на този мач. Според класирането сме фаворит, но това трябва да го докажем на терена. Трябва да покажем футбол, за да победим. Не може да влезеш в мача със страх да не загубиш. Със сигурност ще се надиграваме с ЦСКА, нашият стил е такъв, искаме да играем футбол. Прекалено голям е залогът на този мач. Някои казват - Победете ЦСКА, пък за титла няма да мислим. Светът обаче не свършва с един мач", коментира Илиан Илиев.

Треньорът на сините има само една дилема за състава за утрешното дерби.

"Колебая се само за един пост. Проблемите са свързани с контузията на Димитър Везалов, който няма да играе до края на полусезона, както и с наказанието на Рамос", каза още Илиев.

Той смята, че дербитата са много по-лесни за един футболист, тъй като в такъв мач се раждат големите играчи.

"Напрежение има преди всеки мач, това е нормално. Но тези мачове с ЦСКА са по-лесни, тъй като дори един шпагат, с който да спасиш гол, се помни дълго от публиката", каза Илиев.

Сините са гледали играта на ЦСКА в 2-3 мача и са наясно с моментното състояние на съперника.

"Гледахме ЦСКА в 2-3 мача, в последно време стегнаха редиците. Стойчо Младенов ми е бил треньор в националния отбор, знам какъв е неговият стил и как надъхва отбора си", коментира Илиан Илиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация