Илиан: Трябва да си върнем агресивността

18:04
Илиан: Трябва да си върнем агресивността
Старши треньорът на Левски Илиан Илиев говори днес пред представителите на медиите на брифинг преди двубоя от десетия кръг на първенството срещу Локомотив Пловдив.

"Неприятно е да загубиш мач, особено от ЦСКА. Уверен съм, че ще излезем от тази ситуация. През лятото бяхме в същото положение, след като загубихме от Сараево. Тогава реагирахме добре и записахме поредица от победи. Ще направим промени в състава, въпреки че в някои зони да сме ограничени. Трябва да върнем агресивността в отбора и да владеем топката. Хората в атаката трябва да полагат повече усилия. Жоао Силва го коментираме доста. Отдавна е готов да започне титуляр. Може и да започне утре, други също може да започнат. Нашата идея срещу ЦСКА беше да се играе футбол, а те заложиха повече на агресията. Затова търся вината в себе си, а не в играчите. Разбрах занапред, че в тези мачове трябва да излезем на война, а след това да играем футбол, което е нетипично за мен", каза Илиев.

"Познаваме противника. Казах на футболистите, че няма да е лесен мача. Локомотив (Пловдив) ще положат максимални усилия. Силната им страна е халфовата линия и там те нямат промени. Всичко обаче зависи от нас. След мача, който изиграхме, трябва да сме максимално концентирани срещу всеки противник, за да излезем от това положение. Нека имаме респект към другите. Важното е да победим", допълни Илиев.

"Неясно сме от какви хора имаме нужда през зимата. Трябва да сме по-търпеливи при избора на нови попълнения. Нормално е след загуба от ЦСКА да е трудно. Абстрахирам се от тези неща. Усетих подкрепата на ръководството и няма проблеми от това естество. Имам над 150 мача в чужбина и съм бил в добри клубове. Едно от нещата, които научих и прилагам в работата си е да не отговарям на критиките. Виждал съм хората в големи отбори как реагират на провокации и ако не бях минал оттам можеше да влизам в излишни спорове. Имам респект и уважение към всяко мнение, стига да не се преминава границата. Дори тогава обаче аз няма да отговоря", завърши Илиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация