Блатер: Английският футбол се управлява от идиоти

16:52
Блатер: Английският футбол се управлява от идиоти
"Английският футбол се управлява от идиоти, което е причината страната да не спечели домакинството на Световното първенство през 2018-а година", смятал президентът на ФИФА Сеп Блатер. Това се казва в книгата на Себастиан Коу от Организационния комитет на Англия за домакинство на Мондиала през 2018-а година.

Двукратният олимпийски шампион на 1500 метра Коу беше включен в комитета за първенството през 2018-а година, след като показа организационни качества при кандидатурата на Лондон през 205-а година за Олимпиадата през това лято.

Малко по-късно той дори влезе във ФИФА, като лично беше предложен от Блатер за шеф на Комисията по етика на Световната централа. Коу обаче напусна поста, за да се отдаде на работата си по кандидатурата на домакинството на Англия. Британците искаха да вземат второ домакинство на Мондиал след 1966-а година. Самият Коу обаче твърди в книгата си, че от самото начало на кампанията имал чувството, че кандидатурата им е обречена на неуспех.

"Бях наистина шокиран от обидното естество на разговорите на среща, на която бях свидетел. Презрението към нас беше много зле прикрито", пише още Коу. По ирония на съдбата, Англия загуби домакинството с два гласа, като единият, който е гласувал против е англичанинът Джоф Томпсън.

"В по-малка степен бих хвърлил вината върху медиите за нашия провар. Но по-сериозно може да бъде посочен проблема, че в английския футбол всички лъжат и цялата ни система за мене е нефункционална. На първо място имаме Футболната асоциация, която е регулаторен орган. След това имаме Висшата лига, където са обединени богатите клубове с истински магнати начело като Абрамович в Челси и Глейзър в Юнайтед. И не бива да пренебрегваме влиятелните мениджъри като сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер, които са начело на своите отбори цяла вечност. Така всяка от тези страни тегли за своите интереси", пише шефът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация