Дебрецен – МТК Будапеща, загубен

14:59
Дебрецен – МТК Будапеща, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Ноември: 12 познати от общо 16 мача - 75.0% успеваемост

► Залог на деня за 17.11.2012 г.



Трите поредни поражения в трите изминали кръга от първенството поставиха Дебрецен в ситуация, в която тимът трябва на всяка цена да спечели днешното си домакинството на МТК Будапеща, който е новак в елита. Гостите са традиционен клуб за страната и посредством респектиращото си има и занижената форма на някои от водещите тимове в елита към момента се оказаха на трета позиция във временното класиране. След промоцията си МТК не допусна поражение в първите си три излизания навън, но трябва да се подчертае, че те не бяха срещу тимове, които не се целят в нещо конкретно през сезона. След това МТК започна да гостува на тимове с намерения за челно класиране и загубите на точки не закъсняха. В последния кръг МТК домакинства и на лидера Гьор като нивото на водачите и на новия член на елита си пролича и Гьор спечели с 1:3. МТК към момента е хита на сезона, но трудно ще остане дори сред челните шест. Видеотон, Ференцварош и Хонвед и са доста по стойностни в селекционно отношение и с натрупването на повече изиграни срещи и съответно след разпределението на точките в тях това няма как да проличи и МТК да се окаже на позиция доста по-ниско в таблицата. Дебрецен е миналогодишният шампион на страна и като цяло един от най-силните тимове в Унгария, а и се слави като безупречен домакин. От 7 домакинства до тук през сезона отбора записа 6 победи като единственото му поражения дойде в последната му изява на неговия стадион. Тимът рядко допуска да не спечели повече от една или две срещи и то за цял сезон, когато се изявява пред собствените си фенове. И двата тима имаха мачове за Купата на Унгария през седмица, като Дебрецен използва огромна част от резервите си, но това не му попречи да спечели мача си и на 99% да си осигури пребиваване в следващата фаза. МТК завърши реми в мача си за Купата и така почти се сбогува с амбициите си за нещо по-сериозно в турнира. Първенството си оставя основен техен приоритет като място в горната половина на таблицата под топ 6 изглежда ще бъде тава на възможности им този сезон. В исторически план Дебрецен с спечелил последните си три домакинства на този опонент, а ситуацията днес изисква това да четвъртата му поредна победа.

► Прогноза: 1, коефициент - 1.65

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

devic
17.11.2012 19:19

неска играх под 5 картона на арсенал-тотнъм азиатски и ми го сметнаха печеливш. не са отчели картона на подолски преди смяната

brisi
17.11.2012 18:47

как го видя тоя мач,незнам за пръв път пускам твоя прогноза и губя,а хващам освен твоя още 6 мача в права колонка.....следя ти прогнозите и имаш доста добра успеваемост иначе,ама днес ............резил