Пеп Гуардиола: Не е лесно, когато противникът играе антифутбол, Гуус Хидинк: Бяхме смели

08:09
Пеп Гуардиола: Не е лесно, когато противникът играе антифутбол, Гуус Хидинк: Бяхме смели
След нулевото реми с Челси в първия полуфинал от Шампионската лига, треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола коментира, че англичаните са разчитали предимно на физически сблъсъци и с много футболисти в защита са успели да спрат неговия тим. Наставникът на "каталунците" сподели още, че отборът му не е загубил увереността си и на реванша в Лондон отново ще атакува.

"Противникът ни знаеше добре как играем и успя да неутрализира силните ни страни. Те имаха по 6 футболисти в защита и разчитаха много на физическите сблъсъци. Ще отидем в Лондон със същата нагласа и отново ще атакуваме. Не мисля, че има от какво да се срамуваме след тази игра. Не мисля, че някой ще ни обвини, че не сме спечелили. Горд съм от играчите си. Не е лесно да победиш, когато противникът се е затворил и не се опитва да играе футбол. В евротурнирите мачовете се решават от малките детайли, а днес те не бяха на наша страна. Дълго време записвахме победа след победа, така че увереността в тима е висока. Все пак е хубаво, че феновете отново бяха зад нас. Ние винаги играем за победа и в събота срещу Реал Мадрид ще направим същото", сподели Гуардиола.

Мениджърът на Челси Гуус Хидинк съжаляваше най-вече за пропуска на Дидие Дрогба, но каза, че е доволен от смелата игра на своите.

" Барселона играе красив футбол и притежанието на топката е много важно за тях. Единственото, което те не успяха да направят бе да отбележат гол. Голям принос за това има и Петер Чех, който направи няколко чудесни спасявания. Те обаче нямаха някакво чисто положение, докато ние може да съжаляваме за пропуска на Дрогба. Въпреки че те повече ни натискаха, ние играхме много смело и това ме радва. Знаехме, че това е единственият отбор в света, който ще те накаже при първата проява на слабост и неспазване на дисциплината. Момчетата обаче се справиха чудесно. Може би щеше да е хубаво ние да играем повече с топката и да създадем повече опасности, но все пак да не забравяме, че играхме срещу най-добрия отбор в света", коментира Хидинк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ihkirov
04.05.2009 14:14

Аз бих казал може би най-красиво играещия футбол отбор,не чак най-силния,но все пак синовете на Сибирската мечка са го казали"Паживьом увидим",а синовете на Бай Ганьо казват"Пилците се броят на есен"Лично аз желая Финала да е Барса-Ман.Юнайтед.Обаче след това идва сложното за кого да бъда на мача след като и двата отбора ги обичам много....

ballack_93
30.04.2009 08:03

Кво казва ле мои човек не жиждаш ли та какво като имахте 80% владеене на топката какво саздадох те 3 положения а ние 2 какво да ти кажа повече и кво барселона са балерини те не са свикнали да играят така и ште видим в Лондон на този малак терен как ще играете ще видим *smile*

fawlty_towers
29.04.2009 10:03

Ем той човека си го казва - НАЙ-ДОБРИЯ отбор в СВЕТА ...