Петър Кюмюрджиев с два гола при успех на Керчем Аякс

12:44
Петър Кюмюрджиев с два гола при успех на Керчем Аякс

Българският защитник Петър Кюмюрджиев вкара два гола и подаде за още един при убедителната победа на неговия отбор Керчем Аякс със 7:1 над Сейнт Лоурънс Спърс в 1-ия кръг на Купата на Гозо. Другият българин в отбора на Керчем Аякс - Стойко Сакалиев, както и още четирима от титулярите, получиха почивка от треньора на тима.

Кюмюрджиев откри резултата в 9-ата минута от дузпа, която сам спечели. Той нахлу в наказателното поле и беше съборен с ръце от Лоран Писани. В 50-ата той вкара за 4:0 директно от фаул, а в 59-ата стигна почти до аутлинията, но подаде на 17-годишния юноша Андрю Мици, за да се запише сред голмайсторите в официален мач.

В следващия кръг от турнира за Купата на Гозо Керчем Аякс ще срещне сериозния отбор на Санат Лайънс, а през идния уикенд Кюмюрджиев и Сакалиев играят срещу Виктория Хотспърс.

В друга среща от първия кръг за Купата на Гозо Надур Йънгстърс се наложи с 4:3 след продължения над Виктория Уондърърс. Победният гол за Надур вкара бившият полузащитник на Черноморец Балчик Калин Ганчев в 111-ата минута от дузпа.

В мач от 7-ия кръг на Първа дивизия на Малта се разписа игралият у нас за Несебър и Рилски спортист Кирил Александров. 34-годишният самоковец отбеляза първото попадение за Гудя Юнайтед при успеха с 2:1 над Пиета Хотспърс. След този успех Гудя е на 6-о място във второто ниво на малтийския футбол с 11 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация