Огромен скандал на финала на Копа Судамерикана (видео)

11:43
Огромен скандал на финала на Копа Судамерикана (видео)
Скандална Копа Судамерикана спечели бразилският клуб Сао Пауло, след като играчите на Тигре (Аржентина) отказаха да излязат за второто полувреме на срещата. След първото полувреме Тигре отстъпваше с 0:2, а от делегацията им съобщиха, че бразилски полицаи са извадили пистолети срещу техните футболисти.

Това е причината те да откажат участие във второто полувреме от срещата, а Сао Пауло беше обявен за служебен шампион в турнира от представителите на КОНМЕБОЛ, които им връчиха купата. Първата среща в Аржентина завърши при нулево равенство.

Те извадиха два пистолета срещу нас, останалото време от този мач няма да се играе, бяха първите думи на потресения треньор на гостите Нестор Горосито, бивш национал на Аржентина от поколението на Диего Марадона, обяснявайки на телевизия "Фокс Спортс".

Нападнаха ни от засада, един от въпросните типове сложи пистолета си на гърдите на вратаря ни Дамиян Албин. Охраната на домакините и полицаите им също ни нападнаха, вероятно групата на нападателите беше около 20 човека, продължаваше да обяснява разпалено Нестор Горосито. Други хора от щаба, както и футболисти, са били бити от въпросните лица в тунелите на стадион Морумби.

Напрежението между двата лагера започна доста преди мача, като организаторите опитаха да ограничат загрявката на играчите на Тигре. Те пък от своя страна при излизането си на терена започнаха да ритат рекламите край страничните линии. От Тигри допълниха, че по пътя от хотела до стадиона автобусът им е претърпял постоянни канонади с камъни.

Лукас, в последната си среща преди да премине в Пари Сен Жермен, и Освалдо вкараха двата гола за домакините в рамките на пет минути.

Иначе 65 хиляди души се стекоха на стадиона, за да гледат срещата, но хаосът беше пълен и при продажбата на билетите, и при влизането на публиката. Така и не се видяха ясно разграничени сектори, а контролът по трибуните напрактика липсваше. Сега медиите и ръководителите в Бразилия чакат мнение на ФИФА, която постоянно дава гаранции за работата по подготовката на Световното първенство през 2014-а година.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jurka5
13.12.2012 19:39

Аз се изненадах,че още в Аржентина нямаше мазало,но явно някак си са удържали най-вече феновете. Тея в Бразилия действително са някакви бушмени.

overdrive
13.12.2012 15:49

Поредната гавра с великата игра. Вече когато играч на аржентински отбор вкара гол и другия отбор е бразилски(и бразилския отбор е домакин), значи горко му на играча. Затвор 10 години минимум. "МИНИМУМ!!!"

madridistaaaaaa
13.12.2012 15:45

Мислех , че ние сме зле , доста тъжно и много гадна постъпка . Без думи съм . *scared*

kaqos
13.12.2012 15:17

Такава държава не трябва да бъде домакин на Световно първенство по футбол и Олимпийски игри.

idol_bg
13.12.2012 15:09

Ами според мен след като се държиш като маймуна,най нормалното нещо на света е да ти хвърлят банани и да те наричат маймуна.Откога е расизъм да си казваме истината в очите.Преди време имаше и един случай в Африка,където мисля че отбора на Того ги беха нападнали терористи и ги беха свалили от рейса.Такива неща в Европа могат ли да се случат според вас.Расизъм е когато безпричинно и целенасочено тормозиш хора с различен цвят на кожата.В случая обаче не виждам никакъв расизъм ако ги наречеш маймуни....просто защото те го доказват непрекъснато с действията си.

IvailoIlkov
13.12.2012 19:48

Много,много си прав !

Argentina8
13.12.2012 13:31

Бразилците за пореден път доказаха, защо маймуните са над тях в йерархията ...

devic
13.12.2012 12:15

ебати боклуците. и как можеха да реагират аржентинците? трябваше първия мач да е в тоя батак пък на реванша да видат за кво става дума. сега още следващия мач, без да се делят на отбори, между аржентинци и цигани може да се образува война