Бразилските власти разследват инцидентите в Сао Пауло

10:06
Бразилските власти разследват инцидентите в Сао Пауло
Бразилските власти стартираха разследване във връзка с изявленията на футболисти и ръководители на аржентинския Тигре, който бе съперник на Сао Пауло във финала на турнира за Купата на Южна Америка.
 
След като първия мач бе завършил 0:0, вчера в реванша бразилците поведоха с 2:0 през първата част, което изнерви гостите и на няколко пъти се стигна до спречквания. След почивката аржентинците отказаха да излязат на терена, с мотива, че по пътя към съблекалните играчи на тима са били бити от полицаи и са с травми. Футболистите на Тигре не оспориха, че са се били със служители на реда, но твърдяха, че просто са се отбранявали. 
 
От щаба на тима заявиха, че са били нападнати от около 15 униформени, един от които е насочил пистолет в гърдите на вратаря им. От държавния департамент на Сао Пауло по обществена безопасност заявиха, че разпитват свидетели на инцидента, играчи от двата клуба и служители на реда. Ръководният орган на южноамериканския футбол CONMEBOL също провежда щателно разследване, тъй като случилото се може да се отрази отрицателно на имиджа на страната, която ще посрещне Световното първенство през 2014 г. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация