Борусия Дортмунд на четвъртфинал след разгром (снимки)

09:40
Борусия Дортмунд на четвъртфинал след разгром (снимки)
Носителят на купата на Германия Борусия Дортмунд се класира за четвъртфиналите на турнира след разгромна победа над Хановер 96 с 5:1. Марио Гьотце реализира хеттрик за успеха, а по едно попадение добавиха полските национали Якуб Блашчиковски и Роберт
Левандовски. Почетен гол за Хановер вкара Маме Бирам Диуф.



По този начин жълто-черните отпразнуваха по най-добрия възможен начин 103-я рожден ден на клуба. Така за първи път в своята история Борусия ще играе в три турнира след Нова година. Тимът от Дортмунд сложи край и на прокобата срещу Хановер - до този момент в четири срещи за купата северняците неизменно отстраняваха колоса от Рур.





С гола си в края пък Роберт Левандовски реализира попадение в четвърти различен турнир през този сезон - той има голове в Бундеслигата, в Шампионската лига, в турнира за купата и в мача за Суперкупата срещу Байерн.

Волфсбург също продължава напред, след като направи обрат срещу Байер Леверкузен за победата с 2:1. Вълците изоставаха в резултата след автогол на бразилския защитник Фагнер, но стигнаха до успеха след точни попадения на Кристиан Траш и Бас Дост в последните минути.

Щутгарт отстрани втородивизионния Кьолн след победа у дома с 2:1. Швабите решиха всичко в своя полза до почивката след голове на Кристиан Гентнер и Ведад Ибишевич от дузпа. Кьолн върна един гол в 80-минута чрез Кристиан Клеменс.

Бохум е последният четвъртфиналист след убедителна победа с 3:0 срещу Мюнхен 1860. Сините бяха улеснени в задачата си след червен картон на Гийермо Валори от Мюнхен още в 27-а минута. С човек повече на терена, домакините нямаха проблеми и спечелиха след два гола на Марсел Малтриц и един на Златко Дедич.

Четвъртфиналите за купата на Германия ще се играят на 26/27 февруари догодина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация