Хеттрик на Диего Милито прекърши Сампдория в дербито на Генуа

08:59
Хеттрик на Диего Милито прекърши Сампдория в дербито на Генуа
С хеттрик на Диего Милито, Дженоа победи Сампдория с 3:1 в последен мач от 34-я кръг в Серия А. Двата тима зарадваха феновете и заформиха истинско дерби с четири гола и 3 червени картона.

Милито откри за "грифоните" в 30-а минута след центриране от корнер, но Уго Армандо Кампаняро изравни в последните секунди на първото полувреме и остави най-интересното за втората част.

В 73-а минута отново Милито останал сам срещу Лука Кастелаци и не сгреши за 2:1. В последните минути на срещата се разиграха характерните за подобен род дербита сцени. Нервите на играчите не издържаха и те се счепкаха в наказателното поле на символичните домакини, в резултат на което Матео Ферари бе изгонен. Малко след това Тиаго Мота от Дженоа и Кампаняро от Сампдория също напуснаха терена заради червени картони.

До края тимът на Валтер Мадзари тръгна да изравнява, но се оголи в защита и при една контра в последната минута Рафаеле Паладино подаде на Диего Милито, който на празна врата затвърди успеха на своите.

С победата Дженоа събра 60 точки и е само на 1 от четвъртия Фиорентина, а Сампдория доиграва сезона и вече насочва усилия към финал за Купата на Италия срещу Лацио.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари