Топ 5 на мачовете през уикенда

11:31
Времето неуморимо си тече, а кръговете до края на първенствата все повече намаляват и намаляват. Изминалият уикенд може би даде отговор на въпроса, кой ще e шампионът в Испания.  Денят бе събота, датата втори май, а годината 2009-а. Стадионът - "Сантяго Бернабеу". Отборите, два от най-големите в световен мащаб, Реал Мадрид и Барселона.

Така е, говорим за поредното "Ел Класико", което, ако ми позволите да перефразирам, спокойно можеше да се казва "Ел Барселонико" или поне "Ел Каталунико". Да победиш "кръвния враг" в собствения му дом е наистина нещо значимо, но да го направиш по такъв безапелационен начин, отбелязвайки цели 6 гола на иначе прекрасния вратар Касияс, който спаси поне още толкова чисти положения, това вече е достойно за уважение. През седмицата Челси се затвори и въпреки че Барселона ги натика в тяхната половина, световната преса, а и повечето фенове определиха срещата от 1/2-финалите в Шампионската Лига като скучна.

Е, този път скуката си беше взела почивка, защото ако нещо трябва да признаем като силна страна на Реал в иначе посредственото им, да не кажа дори жалко представяне, то това бе офанзивния стил, който също проповядваха до края. Мач от друга планета, мач, който няма конкуренция на "стария" континент като дерби, особено след като в него има и осем гола.

Първата позиция в тазседмичното издание "Топ 5 на мачовете през уикенда" бе бетонира още в събота. Насладете се и на останалите четири, и изгледайте може би за стотен път шоуто на Анри, Меси, Ето\'о, Чави, Иниеста и компания. Такава Барса можем да гледаме 24 часа в денонощието и няма да ни омръзне!

№5: Дженоа - Сампдория - 3:1



№4: Шалке 04 - Байер Леверкузен - 1:2




№3: Ювентус - Лече - 2:2




№2: Еспаньол - Валенсия - 3:0



№1: Реал Мадрид - Барселона - 2:6


За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Xelikopterr
05.05.2009 03:19

Съжалявам искрено за Касияс, който не заслужава в никакъв случай подобно унижение. Реално погледнато и Реал имат далеч по- голям потенциал от показаното. Но едно е ясно, че този, който заслужава повече титлата го демонстрира именно на Ел Класико.

svetlio_vn
04.05.2009 12:33

Мисля , че се вземат под внимание само първенствата на 4-5 държави и затова отсъства мача Олимпиакос - АЕК .

XFactor
04.05.2009 12:25

Наистина е така, гръцкия мач поне едно второ място трябваше да заема *wink* Драмата беше по-голяма отколкото Реал - Барса *smile*