Малдини: „Мит е, че съм част от семейството на Милан. Магията е загубена”

18:34
Малдини: „Мит е, че съм част от семейството на Милан. Магията е загубена”
Легендата на Милан Паоло Малдини се изказа критично по отношение на случващото се в клуба в интервю за „Ла Република”. Футболният свят очакваше защитникът да започне работа за росонерите, след като се отказа от играта през 2009 г., но той така и не се върна на „Сан Сиро”.

„Свършил съм много в играта и бях в този свят 31 години, започвайки от академията. В момента има риск да остана извън света на футбола, но имах толкова силна връзка с Милан, че е трудно да си представя да работя в друг клуб, дори и в Европа. Никога не съм обмислял да стана треньор заради номадския начин на живот на баща ми Чезаре. А освен това не се виждам като треньор на друго място, освен Милан, така че шансът да съм треньор някъде другаде в Италия е равен на нула.”

„Не искам да съм директор, защото не обичам политиката. Ако все пак остана във футбола, то ще е просто, за да предавам моето познание. Малцина са 100 процента компетентни, с познание за тактиката, играчите и спортната психология. Не ме интересува дадена позиция, само заради престижа”, каза Малдини.



Според мнозина, той не иска да се върне в Милан заради лошите си отношения с вицепрезидента Адриано Галиани. „Имах късмета да изкарам 25 прекрасни години в клуба. Когато започнах, заварих солидна основа, върху която бе изграден велик клуб. Силвио Берлускони ни помогна с инвестициите си, но и ни научи да мислим с размах. Ариго Саки дойде и се сдобихме с манталитета, който ни превърна в символ на определен стил футбол. Това беше нещо магическо. Но постепенно магията бе загубена и Милан се трансформира в нормален клуб. И то само защото Милан забрави да предава съобщението, а тези, които написаха историята на клуба, спряха да предават знанието си на следващото поколение. В настоящия вид на Милан няма нито един човек, освен на маргинални позиции, който да е писал история”, добави 44-годишният защитник.

„Погледнете Байерн Мюнхен и Реал Мадрид, които имаха директори като Бекенбауер, Хьонес, Румениге, Бутрагеньо, Гайего и Валдано. Така се предава магията, а тези, които са постигнали велики неща и дори са ги създали, учат следващите. Милан имаше тази магия за 25 години, но я загуби. Трудно е да се прецени какви са плановете на клуба за бъдещето. През лятото бяха освободени 12 играчи с характер, а вместо тях дойдоха някои, които просто не изглеждат като част от някакъв сериозен план.”

„Леонардо ме искаше на Миланело, дори и само да седя отстрани. Казах му, че няма смисъл, ако нямам някаква сериозна роля. Галиани каза и на мен, и на Лео, че постът на „директор по футбола” е част от миналото, но си мисля, че клубът има нужда от такъв. Миналата година Макс Алегри ми се обади и ми каза, че се нуждае от някого, който да го следи отблизо – да му казва дали е объркал нещо в тактиката или в отношението с играчите. Той се нуждаеше от някого с характер, който да се държи по-авторитарно с опитните играчи. И той си мислеше, че аз мога да изпълнявам тази роля.”

„Така или иначе – искам да разруша мита, че съм част от семейството на Милан. Те просто не ме искат там. Разочарован съм и не само заради мен самия – а за това, че всичко, което създадохме заедно се разпадна. И много от моите бивши съотборници имат същото усещане. И причината е, че макар че съм спечелил повече от всички други в клуба, Милан ми е дал дори повече. Аз имам дълг към Милан”, завърши Паоло Малдини.


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ioan.stankov
28.02.2013 19:20

Сеедорф Малдини Пирло Неста Кака Индзаги ..... имената сами говорят

Deco_Sneijder
30.12.2012 02:27

Малдини го боли за Милан,вижда се,той просто е иконата,легендата на клуба,но просто си казва,че не иска да се бута там,защото не му се гради всичко отначало,пък и сам няма да направи нищо според него си,той казва и,че някои хора не го искат, а това е грехота направо,като се сетиш какво е дал Малдини на този клуб.Той просто знае,че не може да върне класата на отбора от преди няколко години и това е просто защото той не е на младите си години.Спомнете си когато играчи готови да разкъсат фланелките и да разкъсат тревата бяха в гранда тогава Милан.Това са играчите като Джанпаоло Гатузо,който само като го чуеш и ти се изправя косата от респект и се сещаш за един истински корав и отдаден на отбора си футболист.Андреа Пирло,Кларънс Зеедорф,Филипо Индзаги,Алесандро Неста,Кака също тогава,който придаваше магията на Милан и си струваше да гледаш мач само заради него,ако не заради другите.Това са велики имена.Не съм фен на Милан,но просто ме е жал за отбора.Милан имаше играчи,които всеки друг отбор би мечтал да има,играчи отдадени на клуба си и готови на всичко за него.И сега е време да си зададем какво има Милан сега?Играчи които ще играят само ако им се плати.Играчи които не ги интересува,че като са в толкова голям грант трябва да се раздават за него до последната минута.Какви играчи сега са Кевин Констант и Мезба?Тези са чувани само в родния си град.Робиньо се опитва нещо да прави,но и той е на моменти,понякога си казва,че не му върви играта и просто се отказва.Де Йонг,Къркич,Фламини,Сапата,Мунтари,Ночерино-това си играчи,които днеска са в Милан,утре са в друг отбор и затова играя на ниво под 50% от възможностите си.На Боатенг също спадна формата,Пато скоро ще напусне клуба.Единствените които ги боли още за Милан са Абиати,Абате и може би Масимо Амбросини,който също е голямо име в клуба.Монтоливо също носи много класа на отборо,но само до там-сами не може.Лъчът надежда се казва може би Ел Шаарави.Младо момче,играе със желание за клуба и показва таланта и потенцияла си на макс,от такива играчи има нужда Милан-играчи които да играят със сърце за отбора. *smile*

degea97_
30.12.2012 01:33

Много голям винаги съм му се възхищавал и продължавам *smile*

Messiah
30.12.2012 00:08

Няма по-голям пич във футбола...няма и да има...
Респект!!!

bacardy_breezer
29.12.2012 19:40

Паоло Малдини - Алесандро Неска беше най-непробиваемата двойка централни защитници...Каквото и да се каже за Малдини ще е малко...

tishowinner2
29.12.2012 19:38

бих го сложил в идеалния си състав за всички времена без да се замислям.

unna7ural93
29.12.2012 19:02

И не е само в Милан! В много други клубове на големи постове биват назначаване знайни и незнайни. Истината е, че футбола губи от магията си с всяка година и се превръща в солиден БИЗНЕС. *sad*

Fabregas_boy
29.12.2012 18:48

Велик човек,дано в Милан се замислят над думите му.

Manchester_1878
29.12.2012 18:48

Просто Голям! Може би най-големия централен защитник,който съм гледал.Нямам годините да съм гледал много други,най-вече Барези,но Малдини е великан.Респект!