Локомотив София започна подготовка със седем нови

17:07
Локомотив София започна подготовка със седем нови
Локомотив София започна зимната си подготовка със седем нови попълнения. Това са вратарят Божидар Митрев (без отбор), Ивелин Янев (Черно море), Искрен Писаров и Крум Бибишков (Миньор Перник), Николай Николов и Румен Трифонов (Черноморец Бургас) и Бранимир Костадинов (Ботев Враца). От новите попълнения единствено централният защитник Николов все още не е подписал договор с клуба, но това ще стане по-късно днес.

"Тези, които искахме да привлечем, вече се намират при нас. С тяхна помощ трябва да направим така, че отборът да изглежда много по-добре през този полусезон и да се спасим от незавидното място, което заемаме в момента. Може би ще има още един или двама нови, халф и нападател, но за тях ще стане ясно до края на седмицата. Те са българи", каза старши треньорът Емил Велев.

Той добави, че най-вероятно няма да има други освободени, освен Младен Стоев, Йордан Върбанов, Юлиан Петков и Емил Михайлов. Радостин Станев ще бъде треньор на вратарите в Локомотив София през пролетния полусезон в "А" група, обяви Велев. Другата промяна в щаба на столичните железничари е назначението за помощник треньор на Кристиян Добрев, който през миналата година игра като защитник.

"Радостин Станев дойде от Локомотив Пловдив, където беше с мен там. Надявам се в тази посока да имаме положителни резултати. Добрев миналата година беше футболист, а сега ще бъде играещ треньор", заяви Велев.

Според Велев, Локомотив София трябва да играе през пролетта на стадиона в квартал "Надежда". Както е известно, съоръжението няма лиценз, но от клуба вече са подготвили нужната документация, за да получи.

"Единственото наше желание, каквото е и на феновете, е да играем през пролетта тук, в "Надежда". Всички документи са подготвени и се чака доуточняване на детайлите. Трябва да се сменят въжета на козирката. Надявам се, че ще играем на този стадион", обясни Велев.

Старши треньорът на Локомотив завърши в типично свой стил, като обяви, че се надява неговият тим да играе финал за купата на България, но не е сигурен дали иска да поеме този риск. Както е известно, Велев изведе Славия и Локомотив Пловдив до финалите на турнира през последните две години, а след това беше освободен.

"Не съм врачка, че да кажа на кое място ще завършим в първенството. Надявам се то да ни позволи да останем и догодина в "А" група. Доста често стигам и до финали за купата, но обикновено ме сменят при това положение. Не знам дали да рискувам", завърши с усмивка Велев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация