Трансферен дневник, 14 януари: Реал вади 42 млн. за Бейл, от Тотнъм настояват за повече

19:29
Трансферен дневник, 14 януари: Реал вади 42 млн. за Бейл, от Тотнъм настояват за повече
Трансферен пулс на деня (14.01.2013 г. - понеделник):

►Нападателят на шампиона на Армения по футбол Улис (Ереван) Арсен Балабекян пристигна днес в България и ще бъде на проби в Монтана, научи репортер на БТА от самия арменски футболист. 26-годишният Балабекян, който пристигна днес с полет от Москва, ще бъде две седмици на проби в Монтана, която след есенния полусезон е на предпоследното, 15-то място в "А"-футболна група с 12 точки в актива си.
 
►Вратарят Иван Караджов е освободен от Черно море, съобщиха от клуба. Причината е нарушаване на спортния режим. На проби в отбора пристигна халфът Валери Кулинов от Дунав Русе.
 
►Националът Димитър Рангелов остава вариант номер 1 за нов нападател пред треньорското ръководството на Славия. Рангелов, на 29 години, е юноша на Славия, но в момента е собственост на Люцерн. Преди няколко месеца футболистът влезе в конфликт с треньорското ръководство на швейцарския отбор.
 
►Българският футболен клуб Етър Велико Търново тренира с 27 футболисти на лагера в турския курорт Анталия, като 18 от тях карат пробен период.
 
Както е известно, от България за Белек тръгнаха Николай Петров, Красен Трифонов, Дормушали Саидходжа и Ивайло Русев, новите Жак Флей и Ненад Филипович, както и дошлите на проби Орлин Орлинов и Бирсент Карагарен. Деветото налично име е това на Азрак Махамат, който е пристигнал направо в Анталия.
 
Към лагера на Етър са се присъедини и играчите на проби, като те идват от Германия, Полша, Холандия и Белгия.
 
"Има много качествени футболисти", заяви по телефона Радин Хаджиев, но поясни, че по настояване на треньора Сердар Даят имена на този етап няма да се обявяват. "Когато подпишем с тях договори, ще имате имената", добави Хаджиев.
 
Сред новите е норвежецът Кай Рисхолд, който сам обяви, че е получил предложение за договор до края на сезона. Той идва от втородивизионния Брине.
 
►Още един клуб се нареди на опашката от кандидати за крилото на Черноморец Бургас Исуф Уатара. Става въпрос за средняка в местната Висша лига Кривбас (Кривой рог), който търси спешно подсилване на атаката си. Уатара в момента е с националния отбор на Буркина Фасо на турнира за Купата на Африканските нации, където ще бъде наблюдаван в някоя от срещите.
 
Преди няколко дни в някои сайтове се появи информация за интерес от страна на Таврия (Симферопол), но това няма как да бъде истина, тъй като този отбор има забрана да прави входящи трансфери в следващите два периода- януари 2013 и юли 2013, заради забрана от ФИФА заради неприключило дело.
 
Интерес към Уатара има и от турски клуб, така че шансовете му да се върне в Бургас след турнира в Африка са доста малки. Другите чуждестранни звезди в селекцията на треньора Димитър Димитров-Херо Яник Боли и Жереми Фо-Поре за момента остават на стадион Лазур.
 
Французинът Жулиен Лопес, който дойде през миналата седмица на проби в Бургас, днес си замина. 22-годишният полузащитник е юноша на Монпелие и от 2011-а година играе за отбора на ЮС Алби, предпоследен в четвърта френска дивизия. Димитров обаче прецени, че той няма как да вдигне нивото на тима. Нова порция легионери пристига на проби тази седмица, а те вероятно ще бъдат пробвани в контролната среща с Тунджа Ямбол на 17-и януари.
 
 
По-рано този месец те представиха като нови играчи халфовете Неманя МилисавльевичСе и Себастиан Ернандес, както и вратарят Владислав Стоянов. Ернандес обаче ще се присъедини днес към отбора на летището в Истанбул. Групата, която тръгна днес е от 27 футболисти, включително младоците Теймур Марен и Диян Димитров.
 
►Вратарят Стоян Колев ще продължи да носи екипа на Черноморец Бургас още една година. Националът предпочете да остане верен на акулите и преподписа договора си с бургазлии. Опитният 36-годишен страж е първият футболист, който получи предложение да удължи изтичащият си контракт. Очаква се в следващите дни същото да направят и други негови колеги от отбора, пише "Меридиан мач".
 
►Китайски тим проявява интерес към португалския нападател на Левски Жоао Силва, разкрива "Меридиан мач". Става въпрос за Тянджин Теда, в който като преотстъпен в последната година игра друг таран на сините - Арс. Според информациите, интересът на китайците към Силва е едва в начална фаза. Трансферът е трудно осъществим, защото цената на нападателя ще бъде сериозна, а и той е един от любимците на наставника Илиев.
 
 
►Старши треньорът на Барселона Тито Виланова заяви, че нападателят на каталонците и на испанския национален отбор по футбол Давид Вия "няма да напусне" и че той ще разчита
на него за втората половина на сезона.
 
 
►Испанският Еспаньол не се интересува от българския национал Станислав Манолев, заяви агентът на играча Мино Райола. Райола отрече спекулациите за предстоящ трансфер на Манолев на "Ел Прат".
 
 
►Българинът Мартин Петров премина тази сутрин медицински прегледи и подписа договор с Еспаньол до края на сезона, съобщи вестник "Марка". Каталунският клуб има опция за удължаване на контракта на Петров с още един сезон.
 
Мартин Петров, който утре навършва 34 години, е първото ново попълнение на Еспаньол този трансферен прозорец. Днес следобед бившият играч на Болтън ще направи първа тренировка с новите си съотборници в Еспаньол, след което ще бъде представен пред медиите.
 
►Бившият белгийски национал Игор де Камарго е първа трансферна цел за холандския футболен клуб Хераклес Армело, който се интересува и от нападателя на Левски - Сьорд Арс, твърдят местните медии. Ако привлече Камарго, който е роден в Бразилия, Хераклес ще се откаже от преговите за Арс. Холандецът, който беше привлечен в Левски с трансфер от Цволе миналато лято, пък е желан и от НЕК Ниймеген.
 
►Турският гранд Фенербахче, както и шампионът от 2010-а година Бурсаспор също проявяват интерес към българското крило Александър Тонев, пишат полските медии, а същата информация може да бъде намерена и в сайта "calcionews24.com".
 
Полският вестник "Спорт" твърди, че цената на играча е около 1 милион евро, а Лех Познан е готов да се раздели с 22-годишния полузащитник заради сериозните си финансови задължения, поставящи под въпрос лиценза им за Европа.
 
►Полузащитникът на Нюкасъл Хатем Бен Арфа обяви, че би бил много щастлив, ако подпише с Пари Сен Жермен. Играчът разкри, че от малък е фен на парижани. 
 
"Ако ПСЖ отправи оферта за мен, бих я разгледал с огромен интерес", споделя Бен Арфа. 
 
Ромелу Лукаку, който е собственост на Челси, заяви, че не го интересува какво се случва със сините. Бившият футболист на Андерлехт сподели, че се надява да остане в УБА и през следващия сезон. 
 
"Не ми пука какво става в Челси. Те не пожелаха да ме върнат. Така е по-добре и за двете страни. Един играч има нужда да е в клуб, в който атмосферата е приятна. Сега съм на подобно място", коментира Лукаку. 
 
Вагнер Лав се завърна в ЦСКА Москва. Бразилският нападател, който за последно игра за тима на Фламенго, отново ще облече екипа на руския гранд, след като през 2009-а година напусна "Лужники" в посока Палмейрас.
 
Фламенго се раздели и с централния си бранител Велинтон Соуза, който ще продължи кариерата си в руския Алания Владикавказ.
 
►Легендарният исландски нападател Ейдур Гудионсен си осигури трансфер в белгийския гранд Клуб Брюж. 34-годишният футболист бе привлечен от градския съперник на черно-синия тим - Серкъл Брюж.
 
Тотнъм възнамерява да отправи оферта към Хамбургер за състезателните права на 20-годишния кореец Хьонг-Мин Сон (Дейли Мейл).
 
►От ръководството на Реал Мадрид са готови да предложат на Тотнъм 42 млн. евро за Гарет Бейл. Шпорите обаче не склонни да се разделят с уелското крило за сума по-малка от 66 млн. евро (Sunday Express).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DjoByrziq14
15.01.2013 23:56

Аз съм ПРОТИВ трансфер на Бейл в Реал Мадрид и ЗА такъв на Кавани .

pavkata_7
15.01.2013 12:50

Вместо да извадат 42 мил. за Falcoa;Gotze;Reus... Вие вадите за Бейл..

Juventus333
17.01.2013 12:08

Нито един от тримата няма да вземете. *smile* и то за само 42мил. *smile*

persie1992
14.01.2013 23:19

Патките искат извънземни пари за една маймуна... Колко жалко!

catalan
14.01.2013 23:47

Които иска купува бе.

madridistaaaaaa
14.01.2013 23:11

Как няма да искат толкова пари за Бейл , все пак им е най-добрия футболист !

degea97_
14.01.2013 21:15

До коментар [@comment 1261906] от [@user stoinochelsea]:

Лекенца са тия 1 път не съм видял некой българин от Левски да има такива панаири като при свинете П*далски изцепки,Сбивания в барове,дискотеки и т.н. просто тях ги тренират в дискотеките май ...

ceco26
14.01.2013 20:24

искам да видя Фалкао в Реал Мадрид...ще е супер-хем по-голяма конкуренция ще са на Барса, хем по-добре отколкото да е в Сити, Челси или ПСЖ...а Бейл не знам дали им е толкова нужен в Реал, поне докато имат Роналдо и ди Мария

barca_fan_1899
14.01.2013 19:46

Също така ПСЖ са готови да дадат 50 милиона за Радамел Фалкао *wink* Нищо чудно след края на този сезон ако Атлетико Мадрид не успеят да вземат Ла Лига или някоя друга купа да отиде в Франция при ПСЖ *smile*

catalan
14.01.2013 22:34

Целта на Фалкао с Атлетико е да влезе в зона ШЛ, той си го е казвал.

degea97_
14.01.2013 19:34

Тоя Караджов по зле от Божинов няма и 1 седмица в Морето и вече изгонен заради неспазване на правила ......

Juventus333
14.01.2013 19:33

Тея новини са от най малко 2 дни пак закъснявате. *smile*