Трансферен дневник, 22 януари: Байерн се прицели в Левандовски, а Юнайтед в Рейна

18:49
Трансферен дневник, 22 януари: Байерн се прицели в Левандовски, а Юнайтед в Рейна
Трансферен пулс на деня (22.01.2013 г. - вторник):

 
Срещу Ботев ще бъдат изпробвани в игрова обстановка естонския халф Сандер Пури, който има 47 изиграни мача за националния отбор на страната си с отбелязани 2 гола и офанзивният полузащитник от Алжир Амир Саюд, който също ще има възможност да покаже качествата си пред треньора Петър Хубчев. Дошлите на проби Атанас Зехиров и Симеон Мечев също ще играят в проверката, както и вече подписали договори с клуба защитник Борислав Стойчев, румънският десен бранител Валентин Крецу и нападателите Дончо Атанасов и Венцислав Христов.
 
Треньорът на Славия Велислав Вуцов сподели подробности около трансфера на Тодор Янчев. Наставникът обяви, че ветеранът ще остане на "Овча купел" следващите 6 месеца.
 
"Разбрахме се с Тошко Янчев. Той е много опитен играч и има с какво да помогне на отбора. Освен него взехме и друг играч с много двубои зад гърба си - Тодор Колев. Целта, която преследваме с тези трансфери, е първо да се вкара опит в отбора, респект и контрол над съблекалнята и отбора. От друга страна с тези трансфери ще се засили конкуренцията. С Тошко Янчев се разбрахме да остане в Славия до края на сезона. Той идва от ЦСКА със свободен трансфер, няма да плащаме за него. Ако и двете страни сме доволни след 6 месеца - ние от него и той от нас, тогава ще му предложим удължаване на договора", сподели Вили Вуцов, цитиран от "7 дни спорт".
 
Национал на Гвинея ще започне тренировки с бур­гаския Черноморец от днес, пише "24 часа". 26-годишният халф Амара Бонгура е ритал от 2008 до 2011 г. в елитния френски Валансиен. След това един сезон е но­сил екипа на Ван.
 
Бонгу­ра, който вече е свободен агент, трябваше да при­стигне в Бургас снощи със съдействието на мениджъра Болеслав Козакевич. Полският импресарио се наложи твърдо на нашия пазар, след като през по­следните 2 г. докара в Чер­номорец играчи като про­дадения на турския Сивас Атиф Шаешу и на­стоящите звезди в отбора Яник Боли, Юсуф Уатара и Гаел Нлундулу. Негов клиент е и алжирецът Янис Юсеф, на когото бургазлии вече предложиха договор.
 
Испанският първидивизионен Селта Виго привлече под наем за шест месеца хърватския полузащитник Даниел Пранич от Спортинг Лисабон. 31-годишният халф е второто ново попълнение за Селта Виго през януари след норвежкия защитник Вадим Демидов, който ще играе в Испания под наем от германския Айнтрахт Франкфурт.
 
Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта разкри, че каталунците са имали реална възможност да подпишат с португалската звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Става въпрос за 2003 година, когато крилото премина от Спортинг Лисабон в Манчестър Юнайтед.
 
 
"Мендес ни предложи Кристиано Роналдо, но не успяхме да предложим по-добра оферта от Манчестър Юнайтед, защото тъкмо бяхме привлекли Роналдиньо, Рикардо Куарешма и Рафаел Маркес. Просто офертата на англичаните беше по-добра от нашата", заяви Лапорта за "Onda Cero".
 
 
"BBC" съобщава, че Манчестър Юнайтед са готови да платят 12 милиона паунда за крилото и ще дадат английския национал под наем на Палас до края на сезона. Двата клуба обаче продължават да не коментират сделката за Заха, който бе обявен за най-големия талант от школата на лондончани след Йън Райт. 
 
 
Кайзерслаутерн е готов да преотстъпи българския нападател Илиян Мицански, съобщава местната преса. 27-годишният футболист, който има договор с клуба до лятото на 2014 година, не влиза в сметките на старши треньора Франко Фода и също иска да напусне. От Кайзесрлаутерн съобщиха, че има сериозен интерес и запитвания за нападателя и той почти сигурно ще бъде даден под наем на друг клуб до края на сезона.
 
Френският защитник Масадио Хайдара е пред трансфер в Нюкасъл, обявиха от досегашния му отбор Нанси. 20-годишният бранител ще премине медицински тестове по-късно днес преди да сложи подписа си под договора с тима от Висшата лига. Нюкясъл ще платят за играча 3.5 милиона евро. Френският защитник има 46 мача за Нанси след дебюта си през 2010-та година.
 
Бранителят на френския шампион Монпелие Мапу Янга-Мбива вече е футболист на Нюкасъл. Новината бе потвърдена от ръководството на южняците, които обаче не уточниха детайлите по трансфера. По непотвърдена информацията сделката между Нюкасъл и Монпелие е на стойност 6.7 млн. паунда.
 
Новият наставник на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола, който ще застане начело на клуба от следващия сезон, се прицели в топреализатора на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски. Полският национал се радва на сериозен интерес и от страна на Манчестър Юнайтед.
 
Отборите на Куинс Парк и Рубин водят ожесточена битка за подписа на полузащитника на Рен Ян Мвила, съобщава "BBC".
 
Медиите в Испания гръмнаха с новината, че Давид Вия също е пожелал да напусне Барселона. Опитният голмайстор заявил открито намерението си да продължи кариерата си в друг клуб. Както е известно, през изминалите дни и Виктор Валдес изрази желание да поеме в друга посока.
 
Ливърпул набеляза стража на Аячо Гилермо Очоа за заместник на Хосе Рейна, за който напоследък все по-усилено се твърди, че ще напусне "Анфийлд" (Дейли Експрес).
 
Стражът на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа обмисля да се завърне в Испания. В резултат на това от ръководството на червените дяволи включиха Хосе Рейна в трансферния си списък (Дейли Мейл).
 
Манчестър Сити полага сериозни усилия да се подсили с халфа на Тотнъм Аарън Ленън, информира "Сън".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deadly_teams
23.01.2013 11:56

Уинър, защо ме разсмивате. Рейна в ЮТД ;Х. Това няма да го бъде никога.
1во- Никой няма да го приеме заради Ливърпул.
2ро- Вече остарява
3то- Де Хеа си пази перфектно , само тези центрирания са му проблемни, но повярвайте ще ги овладее все още е млад и неопитен.
4то- Имаме и Линдегаард, който също пази що годе добре.
5то- Левандовски от лятото е в МЮ и ще правят чудесии с Перси и Рууни.

Kiwi
23.01.2013 01:09

Левандовски е на 85% в Юнайтед от лятото. Де Хеа няма да напусне. Това мога да ви го гарантирам. Колкото до Рейна-Боже опази!

borjo
23.01.2013 00:53

Стражът на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа обмисля да се завърне в Испания. В резултат на това от ръководството на червените дяволи включиха Хосе Рейна в трансферния си списък (Дейли Мейл).


EGHHAXHAXAHXAHXAXHAXHAX .
Кви са тия новини бе батко? По - сносна лъжа неможахте ли да напишете или просто ви сърбят ръцете да пишете глупости?
Сър-а кога е казал че ще маха Де Хея ?

dadeds
23.01.2013 00:48

За сега кандидати за Рейна са Юнайтед, Атлетико, Арсенал и най-вече Барселона. Рейна със сигурност лятото си стяга багажа.

Chelsea_BotevPd
22.01.2013 22:21

Манджукич е достатъчен,в добра форма е.Гомез също вкарва,а Пеп какво ще прави

Messi9818
22.01.2013 22:06

Ленън в Сити няма смисъл пълни са с крила...Рейна-Юнайтед да не обиждам феновете на Пуул но тоя вратар шраеи такива фиджитаа че в Ман.Ютд нзм няма логика..Левандовски от Борусия в Байерн-ми то кажи - речи..искат в Юнайтед ако му се тръгва от Дортмунд това е отбора с Перси чудесии ще правят...Де Хея уникален вратар още не е свикнал в Англия убеден съм та той в Атлетико бе класика..Де Хеа още дълги години ще спасява М.Ю ВТОРИЯТ вАН дЕР сААР*smile**smile*мое мнение*smile**smile*

dexter
22.01.2013 21:28

Нюкясъл избухнаха здраво ! Newcastle have REPORTEDLY bought Yoan Gouffran, Moussa Sissoko, Massadio Haïdara, and Yanga-Mbiwa for £12.46m !

ceco26
22.01.2013 20:57

брейй, интересно става, ако има истина в това...но предполагам, че много играчи се чудят как може Вия и Валдес да искат да напуснат Барса...Вия го разбирам, дано го вземем-с него всичко може да постигнем, просто е уникален, а Валдес...може би вече се чувства слаб за Барса...

John_Jameson
22.01.2013 20:38

Гомез, Манджукич ... за къф чеп им е на Байерн Левандовски *lol* Пълни глупости!!! Ако Пеп иска да вземе някой от Борусия, най-добре да се прицели в Гьотце! Не съм казал че от Дортмунд ще го пуснат, но ако наистина иска някой от шампионите, то най-добре това да е Гьотце!!! *smile*

Chelsea_BotevPd
22.01.2013 20:38

мале Байерн кой ще вземат Неймар,Суарес сега и Левандовски какво ще стане

labradora
22.01.2013 20:11

Тоя Рейна не го искам в Ман Юнайтед! Левандовски е наш! А тва за Барса и Кристиано не му е времето да го пишат сега! Трябваше да го напишат 2003! Оф, сайтът не е бил създаден тогава! Значи просто не трябваше да го пишат тук!

labradora
22.01.2013 21:40

Да мой човек! Роден съм 2000 година!

Zizzo82
22.01.2013 20:35

А извинявай ти бил ли си роден,тогава? "Д

degea97_
22.01.2013 19:39

Интересни спекулации да видим кои ще се окажат верни . А колкото до Нюкасъл ме шокираха с тоя трансфер много добре за тях .

kukata_persie
22.01.2013 19:36

Де Хеа може да се развие при нас и да стане вратар от световна класа. Защо ни е вратар като Рейна. Ако наистина Де Хеа иска да напусне Манчестър Юнайтед, ни трябва млад вратар, който да има бъдеще в клуба.

dexter
22.01.2013 19:22

Поредната порция измишльотини, браво Уинър, кефите ме, ако не друго поне въображението ви работи на макс *lol*

barca_991
22.01.2013 19:16

Ленън в Ман Сити
Рейна в Юнайтед
Левандовски в Байерн ...... Не ми се вярва...

labradora
22.01.2013 20:12

Предполагам, че не се подиграва на него, а на журналистите.

kukata_persie
22.01.2013 19:54

Ако се присмиваш на Де Хеа, само 1 мога да ти кажа: По-добре Де Хеа отколкото Валдес *wink*

Johan_Cruyff_14
22.01.2013 19:45

И Де Хеа в Барса*lol*

Premierleague9
22.01.2013 19:18

И на мен... пълни глупости са това