Трансферен дневник, 24 януари: Пянич разкри кой европейски колос се интересува от него

19:11
Трансферен дневник, 24 януари: Пянич разкри кой европейски колос се интересува от него
Трансферен пулс на деня (24.01.2013 г. - четвъртък):

Нападателите Жозеф Еме и Джефри Ешън напуснаха днес лагера на Локомотив Пловдив във Варна, съобщава официалният сайт на клуба. Двамата бяха на пробен период в отбора, но не успяха да впечатлят треньора Стефан Генов. Камерунецът и германецът играха в контролата срещу Калиакра, която беше решаваща за тяхното бъдеще при черно-белите. Така единственият футболист, който в момента е на проби в Локомотив (Пд), е нападателят от Кот д’Ивоар Аристид Бахин.
 
Нападателят Иван Цачев започна тренировки в Спартак 1918 Варна. Футболистът е на 24 гoдини и е бивш юноша на клуба, в последствие преминава в школата на „Левски” – София, а по-късно дебютира и за представителния тим на сините. През есенния полусезон Иван Цачев бе футболист на „Калиакра” – Каварна. Миналата седмица нападателят изкара пробен период в четвъртодивизионния турски Едирнеспор.
 
Стана известно още, че Христомир Христович, Станислав Николов, Хари Каратерзиян, Димитър Кюркчийски и Никола Колев, които до сега бяха на проби в отбора, са освободени.
 
ЦСКА започна финални преговори с крилото на Палермо Игнасио Варела. Младият уругваец през есента игра като преотстъпен в Ботев Враца и с добрите си изяви привлече вниманието на скаутите на армейците. Шефовете на ЦСКА искат най-късно до края на седмицата да финализират сделката, за да може Варела да се включи в подготовката на тима.
 
"В момента съм в Сицилия, тренирам и чакам развитие около бъдещето ми. Още не знам къде ще играя през пролетта. Причината е, че в Палермо не са сигурни дали ще приемат офертата от ЦСКА. Аз обаче не искам да оставам, тъй като ми се играе. Затова се надявам, че ще се озова в ЦСКА", заяви крилото пред "7 дни спорт".
 
Ръководството на Ботев Враца вече даде разрешението си Варела да премине в ЦСКА. Врачани имат договор за преотстъпването на уругваеца до лятото на тази година и се надяват, че ако младокът акостира на "Армията", на клуба ще бъде изплатена компенсация за преждевременното прекратяване на контракта на играча. Треньорът на Ботев Тони Здравков обаче смята, че Варела е прекалено скъп за червените.
 
Защитникът на Евертън Силвен Дистен подписа нов договор с клуба, съобщава официалният сайт на карамелите. 35-годишният французин парафира до лятото на 2014 година с мърсисайдци. Настоящият контракт на играча изтичаше през това лято. Силван Дистен е поредният футболист на карамелите, който подписва нов договор. Наскоро това сториха Фил Ягиелка и Шеймъс Колман
 
Фернандо Йоренте ще играе в Ювентус, съобщава официалният сайт на Старата госпожа. 27-годишният нападател е подписал договор за четири години с шампиона на Италия. Таранът ще започне кариерата си като футболист на бианконерите на 1-ви юли 2013 година. 
 
Както е известно, Йоренте отказа да поднови контракта си с Атлетик Билбао и от това се възползва ръководството на Юве. В началото на месеца официалният сайт на баските разкри, че от Ювентус са ги информирали, че са стартирали преговори за привличането на играча. 
 
 
Олимпик Марсилия подписа с Моду Согу от румънския клуб ЧФР Клуж, с което привлече трети нов играч за зимния трансферен прозорец. Французите обявиха сделката на клубния уебсайт, но без детайли по договора. Преди Согу, Олимпик се подсили с халфа Фуед Кадир от Валансиен и вратаря Брис Самба от Льо Авър.
 
Елитният английски Фулъм готви нова оферта за българския национал Станислав Манолев, съобщава местната преса. 27-годишният Манолев не влиза в плановете на настоящия си клуб ПСВ Айндховен, който му постави цена от 1,3 милиона лири, пише "Дейли Експрес".
 
Фулъм направи предложение по-рано през седмицата за привличането на българина на "Крейвън Котидж" под наем до края на сезона с опция за закупуване през лятото, но от ръководството на холандския клуб отказаха и обявиха, че ще се разделят с Манолев само с продажба. Лондончани след това насочиха интереса си към гръцкия десен бранител Василис Торосидис от Олимпиакос, но той предпочете офертата на Рома и вчера подписа с италианците.
 
Ръководствата на Милан и Зенит са договорили трансфера на Игнасио Абате в клуба от Санкт Петербург, съобщава "Газета дело Спорт". 26-годишният италиански национал трябва да договори личните си условия, след което трансферът ще бъде финализиран. Според информацията до края на седмицата Абате трябва да пристигне в Санкт Петербург и да подпише контракт с руснаците.
 
Ръководството на Байерн Мюнхен се готви да привлече още един футболист от Атлетик Билбао, съобщава пресата в Испания. След като през миналото лято мюнхенци платиха 40 милиона евро за Хави Мартинес, сега те ще направят опит да подпишат и с друга от звездите на баските - Икер Муниаин. Трансферът е планиран за лятото, като се очаква мюнхенци да активират освобождаващата клауза в договора на футболиста, както направиха и при трансфера на Мартинес. 
 
Българският защитник Янко Вълканов кара пробен период в носителя на Суперкупата на Беларус за 2012 година Гомел. 30-годишният Вълканов, който е юноша на софийския ЦСКА, ще се опита да впечатли старши треньора Алексей Меркулов в предсезонната подготовка.
 
Ръководството на Манчестър Сити ще продаде Карлос Тевес след края на настоящия сезон, съобщава "Дейли Стар". Причината за това решение на босовете на гражданите е отказът на аржентинеца да подпише нов договор с клуба. 
 
Настоящият контракт на нападателя изтича през лятото на 2014 година. Тевес е изтъкнал като довод да отклони предложението на Сити, желанието си да се завърне в Южна Америка. За да не загубят като свободен агент, от Сити имат намерение да продадат Тевес за около 20 милиона паунда през идващото лято, а средствата да бъдат инвестирани в нов голаджия.
 
 
 
Юнайтед ще плати 15 милиона паунда за младежа на няколко вноски, като първата от тях ще бъде на стойност 10 милиона паунда. Новото попълнение на Манчестър Юнайтед ще подпише договор за пет години с новия си тим и ще се разписва срещу 35 хиляди паунда седмично. 
 
Полузащитникът на Рома Миралем Пянич призна, че Барселона проявява интерес към него (Football Italia).
 
Инголщат преотстъпи Колин Куанер на Ханза Рощок.
 
Полузащитникът на Унион Берлин Маркус Карл премина в редиците на Кайзерслаутерн срещу 100 хил. евро.
 
Немският първодивизионен тим Айнтрахт Франкфурт се подсили с услугите на Роб Фриенд. 31-годишният нападател от Канада се завръща в състава на орлите с трансфер от 1860 Мюнхен.
 
Юношата на италианския гранд Милан Матия Валоти ще играе под наем в Албинолефе.
 
24-годишният бразилски нападател на Шахтьор Донецк Дентиньо се присъедини към турския Бешикташ като преотстъпен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CSKA_LFC
25.01.2013 15:40

Дано ЦСКА се подсили с този Игнасио. *smile*

labradora
25.01.2013 19:06

Не съм го гледал! Дано не е като Удоджи! Надявам се да ни предаде клса и да смажем ЛеWCки!

labradora
24.01.2013 20:49

Кво стана с "Гласът на фена"? Нали уж всеки четвъртък? И аз пратих коментар за Атлетико! И те много ме кефят!

labradora
24.01.2013 21:31

Пишеш им на имейла-ekip@winner.bg. После темата, коментара, снимки-ако искаш и най-накрая - двете имена и ника. Това е !

stoinochelsea
24.01.2013 21:02

Извинявам се,но къде мога да напиша коментар за какво да е рубриката*smile*?

labradora
24.01.2013 20:01

Mуниаин и Пянич са много талантливи футболисти!