Базиле разочарован от Евро 2008

12:11
Базиле разочарован от Евро 2008
Треньорът на Аржентина Алфио Базиле разкри, че не се интересува от Евро 2008, защото гледа напред към квалификациите за Световната купа.

Много се коментира липсата на атмосфера на голямо състезание, което се забелязва досега в Австрия и Швейцария. Някой го отдават на липсата на Англия и на факта, че и двете нации от страна на домакините не са големи футболни сили.

Но критиките на Базиле са пo-мащабни, акцентирайки на стария спор, затова че на стария континент се набляга на прагматичното представяне, докато в Новия свят се акцентира върху забавлението от играта.

"Не ми харесва Европейското първенство", каза той на пресконференция в четвъртък.

"Както винаги европейците играят преди всичко, за да преминат групите. Нямам фаворити, но винаги залагам на големите отбори. Испания постигнаха добра победа, но те нямат историята и постиженията, каквито имат отбори като Германия и Италия."

Кампанията на Аржентина по пътя към световните финали продължава тази неделя срещу тима на Еквадор в Буенос Айрес, три дена преди да заминат за Бело Хоризонте в сблъсък с Бразилия.

Базиле остава предпазлив по отношение на "Селесао" въпреки тяхната загуба от Венецуела в приятелски мач, тъй като на два пъти загуби с 3:0 от тима на Дунга откакто застана начело на отбора на Аржентина.

"Не е обичайно Бразилия да играе по този начин, както игра днес, но и всичко тръгна много добре за Венецуела."

"Представям си колко зле се е чувствал Дунга (треньорът на бразилците) - все едно да се качи на хеликоптер и да не може да излети."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация