Трансферен дневник, 29 януари: ОЛ отразя Юве за Лопес и преотстъпи Бастош на Шалке

18:45
Трансферен дневник, 29 януари: ОЛ отразя Юве за Лопес и преотстъпи Бастош на Шалке
Трансферен пулс на деня (29.01.2013 г. - вторник):

Литекс се раздели с нападателя си Герасим Заков. Таранът и ръководството на оранжевите се разбраха да прекратят трудовите си отношения по взаимно съгласие, съобщи официалният сайт на клуба. Заков няма да пътува с отбора за лагера в Анталия и ще разглежда вариантите и офертите къде да продължи кариерата си. 
 
Вратарят Ернестас Шеткус ще премине пробен период в Берое. Той днес започна тренировки с отбора и се очаква в следващите няколко дни да бъде решено дали ще остане в тима. Шеткус е национал на Литва, а в момента е свободен агент след като прекрати взаимоотношенията си с Ботев Пловдив.
 
Българският първодивизионен футболен клуб Ботев Пловдив постигна договорка с Хераклес Алмело за привличането на холандския нападател Луиш Педро, съобщава местната преса. Спортният директор Нико-Ян Хоогма допълни, че очаква до края на деня 22-годишния Педро да уточни личните си условия с ръководството на пловдивчани, след което да се присъедини към българския клуб.
 
Последният в белгийския футборлен елит Серкъл Брюж има интерес към нападателя на Левски Сьорд Арс, съобщава местната преса. Зелено-черните искат да подсилят атаката си, тъй като имат само три победи в 22 мача и изостават на 5 точки от спасителната зона.
 
28-годишният холандец, който има договор с Левски за още 18 месеца, не влиза в сметките на старши треньора Илиан Илиев и сините му търсят нов отбор. В белгийските медии се появиха информации, че трансферът на Арс вече е договорен и ще бъде финализиран официално до два-три дни.
 
Халфът на Черно море и националния отбор на България Георги Илиев е пред трансфер в Китай, пише "Меридиан мач". Това твърди вицепрезидентът на Хангжу Грийнтаун - Такеши Окада. Този клуб досега имаше интерес към футболиста на Левски Владимир Гаджев, но в крайна сметка до сделка не се стигна.
 
Според медиите в азиатската страна сега Черно море и Грийнтаун водят преговори за трансфера на Илиев и е възможно в близките дни да се стигне до сделка. Смята се, че цената на национала е 350 хиляди евро и китайците са склонни да извадят тази сума.
 
"Близо сме до споразумение с полузащитник, също българин, който е добър играч и е национал. Това е халфът Илиев, който е доста опитен, въпреки че е в доста напреднала футболна възраст - над 30 години", съобщи вицепрезидентът на китайския клуб.
 
Бившият нападател на Лудогорец, Левски и Монтана Мирослав Антонов е много близо до договор с израелския Апоел Рамат Ган, съобщава днешната преса в Обетованата земя. Таранът пристигна в неделя и вече направи две тренировки, в които е оставил добри впечатления у треньора на тима Ели Коен. Самият Коен се изказал ласкаво пред вестник Уала, където обяснява, че мнението след работата в първите дни е много добро.
 
Апоел Рамат Ган вече подписа с един нападател, който пристигна преди българина и беше тестван пет дни. Това е 28-годишният румънец Дорин Гога, който дойде като свободен агент
от румънския Рапид Букурещ. Железничарите от румънската столица са в доста трудно финаносово положение и освобождават всеки, който си намери отбор зад граница.
 
Бразилската футболна звезда Кака по всяка вероятност ще продължи кариерата си в руския първодивизионен Анжи (Махачала), съобщава испанската преса.
 
30-годишният Кака е собственост на Реал Мадрид, но рядко намира място в състава на Жозе Моуриньо и иска да напусне "Сантиаго Бернабеу", за да възроди кариерата си. Според информациите, спортният директор на Анжи и бивш футболист на Реал Роберто Карлуш се е срещнал с представители на Белия балет в Мадрид, за да уточнят детайлите по трансфера на бразилеца. Интерес към бразилеца по-рано през месеца имаше от страна на Милан и Галатасарай, но италианците се отказаха по финансови причини, а турците предпочетоха да привлекат Уесли Снайдер.
 
Висла Краков в скоро време може да загуби българския си нападател Цветан Генков при евентуален негов трансфер в Турция.
 
Според полските медии, мениджърът на Генков - Емил Данчев го предлага на няколко турски клуба, които търсят нападател. Данчев е взел и мандат и от клуба, пише Дзенник полски 24. Документът гарантира, че ако се осъществи такава сделка, агентът ще вземе процент и от трансферната сума. Финансовата ситуация във Висла никак не е добра, така че съгласието им да се разделят с българина не буди изненада, твърди вестник Спорт. Генков пристигна в полския гранд през януари 2011-а година от Динамо Москва, който държеше правата му и го продаде на Bисла за 450 хиляди евро.
 
Ръководството на Челси иска да привлече младия вратар на Бирмингам Сити Джак Бътланд, като лондончани вече преговарят с тима от Чемпиъншип за евентуален трансфер, съобщава Sky Sports.
 
Бътланд е считан за един от най-талантливите английски вратари, като през този трансферен прозорец се говореше за интерес към него от страна на Ливърпул, Евертън, Нюкасъл и Саутхямптън
 
По всичко изглежда, че Челси са най-настоятелни и най-вероятно Бътланд ще акостира на "Стамфорд Бридж". Мениджърът на Бирмингам Лий Кларк наскоро призна, че може да се наложи отборът да се раздели с вратаря си, заради финансовите проблеми на клуба. Самият Бътланд също има желание да заиграе във Висшата лига, но той иска да премине в клуб, където ще бъде първи избор, а това не е сигурно в Челси, където Петер Чех е неизменяем титуляр.
 
 
 
Ливърпул си осигури подписа на плеймейкъра Филипе Коутиньо, съобщават медиите на Острова. Ръководството на Интер е приело оферта на стойност 8,5 милиона паунда за бразилеца, който днес ще премине медицински прегледи в Мърсисайд. 
След тази процедура Коутиньо и представители на Ливърпул ще пътуват до Лондон, където футболистът трябва да получи разрешително за работа на територията на Великобритания. Очаква се трансферът на Коутиньо да бъде официално обявен утре.
 
Ръководството на Барселона е готово да започне преговори за продължаване на договора на вратаря Виктор Валдес, ако той реши да предприеме такава крачка. Преди седмица Валдес отказа да разговаря за нов контракт. 31-годишният вратар има контракт с Барселона до края на сезон 2013/2014.
 
Ръководството на италианския футболен гранд Милан е готово с оферта за нов договор към нападателя Стефан Ел Шаарави, съобщава "Гадзета дело Спорт". Според изданието, 20-годишният Ел Шаарауи в близките дни ще парафира контракт до лятото на 2018 година със значително подобрени финансови параметри.
 
Младокът, който беше привлечен на "Сан Сиро" преди 18 месеца от Дженоа срещу 15 милиона евро, има договор с росонерите за още 4,5 години. В момента той получава заплата от 600 хиляди евро на сезон.
 
Давид Вия няма да премине в отбора на Арсенал през този трансферен прозорец, потвърди мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер.
 
Наставникът на лондончани отхвърли и възможността Дейвид Бекъм да заиграе в тима, като легендата на английския футбол само ще поддържа форма с отбора. 
 
" Барселона не иска да продава Вия, те показаха това съвсем ясно. Не казвам, че той беше наша цел, просто казвам, че те няма да го продадат", обясни Венгер. 
 
"Бекъм помоли да дойде тук и да тренира с нас. Той иска да работи върху физическата си подготовка, защото не е правил нищо от доста време. Няма нищо повече в тази история", допълни мениджърът на Арсенал
 
"Все още се опитваме да се подсилим, но е много трудно да вземеш такива играчи през януари, които да подобрят състава", завърши френският специалист.
 
Ръководството на испанския клуб Малага се съгласи да подобри личния договор на изгряващата си звезда Иско, а като част от това и завиши освобождаващата клауза в контракта от 21 на 35 милиона евро. Това обявиха днес шефовете на отбора. 20-годишният плеймейкър, който вече е викан и в националния отбор, се съгласи да завиши и заплатата си, като контрактът му е удължен до юни 2016-а година.
 
"Има оферти за мен, но моето желание е да остана тук. Искам да се развивам като играч и не виждам по-добро място за това от Малага, коментира Иско на пресконференция, която клубът свика по този случай. За мен не беше важно с колко ще продължа договора си, но мисля, че тази година и още три, е един добър период. Какво мога да искам повече!? Чувствам се на мястото си и в същото време играем и в Шампионската лига".
 
Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап възнамерява да подсили състава си с опитния нападател Питър Крауч от тима на Стоук Сити. През годините Реднап е работил с този футболист в Тотнъм, Портсмут и Саутхямптън
 
Мениджърът на Фулъм Мартин Йол иска да засили атаката на тима до края на трансферния прозорец. Специалистът ще се опита да привлече под наем нападателя на Борусия Мьонхенгладбах Игор де Камарго. Бразилецът е на 29 години и е вкарал 14 гола в последните три години. 
 
Майорка привлече под наем шотландския защитник Алън Хътън от Астън Вила до края на сезона, обявиха от испанския клуб. 28-годишният бранител, който е играл още за отборите на Глазгоу Рейнджърс и Тотнъм, ще бъде представен като ново попълнение по-късно днес. В договора му има клауза за постоянен трансфер след края на сезона.
 
Станислав Манолев най-вероятно ще премине под наем във Фулъм до края на сезона, като в неговия договор ще има опция за закупуване. Ръководството на ПСВ Айндховен искаше да продаде още сега своя защитник на лондончани, но след последните скандали по оста клуб-играч, филипсите в крайна сметка са склонили да пуснат българския национал под наем при котиджърс.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bundesligarcho
29.01.2013 20:58

Игор де Кaмaрго бил голям голмaйстор цели 14 голa зa 3 години

Lubo0o
29.01.2013 19:45

Голяма грешка от страна на Лион тъкмо направиха ,що годе добър състав и дадоха под наем един от лидерите на отбора ,не мога да го разбера това.......

man4estara10
29.01.2013 19:59

Голяма простотия наистина.Тъкмо навлезе във форма след контузията и накрая го дават под наем при това за дълго време.*nerd*

ForgiveN
29.01.2013 19:40

Те тия от Ювентус си мислят ,че разцъкват фифа ,какво ще ги правят толкова нападатели не знам...

Матри,Джовинко,Йоренте,Анелка,Куалярела,Якуинта,Вучинич,Бендтнер..искат и Лисандро и Йоветич...Сигурно схемата им ще бъде 1-1-8..

Защитник : Киелини , Вътрешен Халф : Пирло
Нападатели: Матри,Джовинко,Куалярела,Вучинич,Бендтнер,Анелка,Йоренте,Якуинта

Go home Juventus,you are drunk!...

Messi9818
29.01.2013 18:53

те Юве какво ще ги правят толкова нападатели..Джиовинко...Вучинич..Матри,,Куалярела..Йоренте..Анелка а и Лисаандро искат *smile* иначе интересни новини Кака в Анжи ммхм*smile*

barca_991
29.01.2013 19:26

и Йоветич искат...

degea97_
29.01.2013 18:51

На КПР пък за какво им е друг нападател със Замора и Реми смятам , че са добре ? Тотнъм също не виждам смисъла (смисъла е доста голям) , но все пак имат Адеба и Дефоу доказани нападатели , но от друга страна Дамиао е млад и талантлив така , че ще се съглася . А и наистина Шалке - Галатасарай ще е много интересно ако играят новите играчи и на двата тима .