Мицански пред трансфер в Инголщат или Дуисбург

10:30
Мицански пред трансфер в Инголщат или Дуисбург
Нападателят на националния отбор Илиян Мицански може още днес да има нов клуб, научи "24 часа".

Има голям шанс Кайзерслаутерн да се раздели с българина, въпреки че досега упорито отказваше да го направи. Треньорът Франко Фода твърдеше, че се нуждае от трети силен нападател на пейката.

Новите два варианта пред Мицански са също от Втора бундеслига. Силен интерес към нападателя имат Дуисбург и Инголщат. Футболист на първия все още се води Валери Домовчийски. Зебрите са на 14-о място от 18 отбора. Инголщат заема 9-а позиция заедно с Кьолн.

На една по-нагоре е Франкфурт, който първи поиска Мицански. Той рита там и миналата пролет като преотстъпен. Сега отново е искан под наем. От Кайзерслаутерн обаче предпочитат да продадат българина.

Франкфурт не може да си позволи покупка, въпреки че вече дори е договорил с нападателя личните му условия. Миналата година в 15 мача той вкара 9 пъти и записа 5 асистенции.

В момента текат преговорите с Инголщат и Дуисбург за цената на Илиян. Лаутерите дори вече са набелязали нов нападател за мястото, което ще отвори Мицански.

Целите са Николас Фоверг от Реймс или резервата в Айнтрахт Франкфурт Ервин Хофер.

Мицански още през лятото, когато в последния момент преди началото на сезона се оказа, че ще е резерва, обяви желанието си да смени клуба. Българинът не иска да се примири със статута си на джокер, който влиза от време на време в игра.

Договорът на Мицански с лаутерите изтича следващото лято. Той се надява те да се разберат с някой от кандидатите да го има и още този уикенд да дебютира за новия си отбор във Втора бундеслига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация