Големият Фил ще изисква отговорност

15:27
Големият Фил ще изисква отговорност
Луиш Фелипе Сколари би желал играчите на Челси да дават всичко от себе си щом поеме отбора от Стампфорд Бридж на 1 юли.

Португалският шеф, Сколари, бе обявен в сряда за заместник на Аврам Грант, като от Челси потвърдиха, че той ще поеме юздите веднага след приключването на Евро 2008. Бразилецът вече има ясна представа какво точно ще очаква от своите футболисти по време на сезон 2008/09.

"Репутацията ми е на строг човек и точно затова ме наричат Големият Фил. Какво лошо има в това?", каза Сколари пред Daily Star.

"Аз се грижа за моите играчи и те се грижат за мен. На терена трябва да се раздаваш максимално без да си спестяваш каквото и да е."

"Харесват ми агресивните играчи и тези, които обичат да се усъвършенстват в играта. Те трябва да са физически издръжливи."

"Футболистите трябва да разбират това, което казвам и това, което искам. Ще им оставя отговорността сами да подредят нещата на терена, но първо ще трябва да ми докажат, че могат да се справят с тази задача."

"Няма играч, който да играе за мен, без да притежава нужната увереност, за да се изяви."

Сколари си спести хвалбите за атакуващия халф на Барселона Деко, за който се смята, че ще напусне Камп Ноу през лятото.

"Той е индивидуалист, талантлив, но дързък", сподели притежателят на Световната Купа.

"Лесно се играе футбол, когато си толкова смел. Дриблира и опазва топката и просто прави нещата. Деко винаги се изявява. Ще прави грешки, но мога да ги оправдая. Той не се страхува."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари