Виляреал развали празника на Барса, каталунците пропиляха два гола аванс

22:20
Виляреал развали празника на Барса, каталунците пропиляха два гола аванс
Барселона пропиля два гола аванс срещу Виляреал на "Камп Ноу" и пропусна възможността да спечели титлата в Примера три кръга преди края на шампионата. Двубоят между тима на Пеп Гуардиола и "жълтата подводница" завърши 3:3, след като домакините водеха с 3:1 на полувремето, но допуснаха изравняване и развалиха празничната вечер на своите фенове.

Каталунците започнаха добре, но Самуел Ето\'о и Шави Ернандес пропуснаха от добри позиции. В 12-а минута обаче Сейду Кейта с шут от разстояние и рикошет в крак на противников защитник направи вратаря на гостите безпомощен.

Футболистите на Пеп Гуардиола продължиха да атакуват, но в 21-а минута Яя Туре изгуби една топка в средата на терена, последва хубава контра на Виляреал и Хосеба Лиоренте изравни. Пет минути по-късно феновете на "Камп Ноу" изтръпнаха, след като нападател на Виляреал стреля с глава, но Виктор Валдес изби в гредата, а след това защитник на "каталунците" изчисти.

В 36-а минута Лионел Меси подаде към Ето\'о, който от близо вкара втори гол за Барса. След попадението настроението в играта на домакините се върна и те пропуснаха две, три много добри възможности. В 45-а минута обаче, Даниел Алвеш с чудесен шут от пряк свободен удар покачи на 3:1.

Второто полувреме започна с натиск на каталунците, които стигнаха и до четвърти гол, но съдията го отмени заради спорна засада. Всичко се развиваше чудесно за Барселона, но последните 15 минути се оказаха фатални за тима на Гуардиола.

В 77-а Ерик Абидал бе изгонен, а съдията свири дузпа за "жълтата подводница". Матиас Фернандез бе точен и намали на 2:3. Кошмарът за празнуващите фенове на "каталунците" обаче настъпи в 90-а минута, когато Лиоренте с втория си гол в мача оформи крайното 3:3.

Стартовите състави на двата тима:

Барселона: Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Туре, Кейта, Шави, Иниеста, Ето\'о, Меси

Виляреал: Лопес, Вента, Годин, Гонсало, Капдевила, Егурен, Кани, Пирес, Ибагаса, Роси, Лиоренте

Ето и останалите резултати от кръга:

Хетафе – Осасуна 3:0
Рекреативо – Ла Коруня 1:2
Валядолид – Нумансия 0:0
Малага – Сантандер 1:0
Алмерия – Спортинг Хихон 3:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TigerJK
11.05.2009 00:15

Барса ако ще само равни да прави до края на сезона.. Реал с тия загуби напоследък не виждам как може да ги минат *smile*

MB_KrisS
11.05.2009 00:09

Тоя Абидал не му ли омръзна да си вади червени картони *joking*

lubo_krika
10.05.2009 23:42

stanimir199-пий си млякото и си лягай,че сънчо отдавна мина

lubo_krika
10.05.2009 22:30

днес определено подценихме Виляреал,но вярвам,че ще успеем да вземем всичко.Само БАРСА

paco_kl
10.05.2009 22:25

кофти работа,но те на практика са шампиони!остава само формалност и ще има триумф!в сряда ще вземем и купата на краля!но това е само аперитива преди основното ястие!надявам се в края на месеца да празнуваме требъл!успех на най-големия отбор