Глупаци, върнете свободата на Ботев!

10:46
Глупаци, върнете свободата на Ботев!
Каузата за свободен Ботев Пловдив събра 10 000 фенове на митинг-концерт в града под тепетата. Феновете поискаха незабавен арест за измами към държавата на Димитър Христолов. Единствената реч произнесе тв водещият Николай Бареков. "От днес Ботев не е само най-старият клуб, ние сме кауза и идеология за хиляди хора", заяви той под овациите на жълто-черната агитка.

Няма друг клуб в България, който може да изкара десет хиляди фенове на улицата, не за да празнуват шампионската титла, а за да искат свободата си. Свободата е най-силният порив на човека. Но, както казва Кундера, нейната лекота е непосилна за битието. Ние сме силни и избрахме свободата. От клуб Ботев стана кауза на свободата и достойнството за милиони български граждани. Ние казваме: глупаци, върнете честта и свободата ни. Ние сме свободни граждани и имаме правото да се борим до дупка с вас. Ботев роди още една легенда. Легендата на нашето гражданско движение и нашия граждански протест "Свободен Ботев".

Ботев винаги е бил против мутрите и корупцията в българския футбол. Ботев плати жестока цена за това. Ботев няма цена. Ботев не струва пари. Ботев не е Христолов или стадионът, или шампионските титли. Ботев - това сме ние - най-великата и най-вярната публика у нас.

Ние сме Ботев и не можем да бъдем част от мафията в България. За нас съдбата на Христолов е решена. Ако той не се махне, ние ще регистрираме нашия футболен клуб и ще почнем отначало, ако трябва и от "Б" окръжна група. Българските политици са алчни. Те се готови на всичко за някой друг глас отгоре по време на избори. Ние обаче ги предупреждаваме, че Ботев вече се превърна в огромен социален проблем за тях. Общината и институциите, които оставиха Христолов да си разиграва коня на наш и техен гръб, ще понесат своята отговорност. Феновете са сигурни, че дълго време прокурори, ченгета и данъчни в Пловдив осъществяват държавен чадър над измамите в Ботев. Дълго време държавата не си търсеше завлечените пари. Сега се вдигна голям шум и държавата няма избор. В условията на криза и липса на приходи в бюджета данъчните ровят имуществото и яхтите на богатите. Време е да разровят сделките и лукса около президента на Ботев.

Времето на измамите изтече. Феновете не дават никаква отсрочка. Никой от нас няма да позволи Ботев повече да бъде заложник на едно семейство с неговите финансови и законови проблеми нито пък да ни превърнат в сателит на ЦСКА. Няма такъв филм по света, в който най-старият клуб да стане дублиращ на най-младия. Десет поколения ботевисти гледат този нечуван резил. Ботев не е фирмичка за издръжката на едно семейство. Баста! Стрелката отброява последните секунди покой в най-футболния град на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

idol_bg
17.05.2009 21:35

FLY_I....Личи си че си бил на много мачове на Ботев....пред телевизора и по вестниците обаче.Никога публиката не е освирквала и псувала играчите при загуба,ако са се раздали на терена.Когато паднат с бездушна игра...това наистина е ставало.Дори при равенства с така наречените ни грандове е имало псувни и даже опасност от саморазправа с играчите,защото очевидно мача е бил уреден и ония само са симулирали игра за да вземем ние точка.Така че не мисля че zdravec заблуждава хората.По скоро ти си заблудения,за много неща относно Ботев.Това че домакинските мачове на Ботев са най-посещавани след тези на Левски и ЦСКА,а понякога дори и повече от тях,не е новост.Така е било и преди през 80-те и сега когато сме в криза.И без да се гледа статистиката много хора ще го потвърдят,дори и доста софиянци.

evertona
17.05.2009 18:29

Това е значимия концерт в Пловдив за последните години.Той показа ,че никога Ботев няма да спре да съществува- самия поет го е казал :ТОЙ НЕ УМИРА.Отбор с традиции и слава ,виарна публика не може баде управлиаван по този начин,това руши циалата история на клуба.,от това губи не само града , но и циалата страна.САМО БОТЕВ-НАЙ ВЕЛИКИЯ НА СВЕТА.

FLY_I
12.05.2009 14:54

За публиката в Пловдив няма какво да се каже и Локомотив и другия отбор имат много публика на мачовете си в сравнение с повечето отбори от А група.Аз съм бил много пъти на стодиона на Ботев и всеки път чувам привържениците на на ФК Ботев да псуват играчите,а като загубят ги освиркват--може ли това де е вярна публика.Не е хубаво да пристрастни хора да пишат неща, които не са вярни и да заблуждават хората.
Ако Фк Левски или Цска са в зоната на изпадащите според мен няма да събират повече от 200-300 човека,съгласен съм.
А иначе тая статистика за посещаемостта на мачовете къде я гледаш?Искам и аз да я видя.

Efix
12.05.2009 13:55

И трябва тези над 10 000 човека да отидат и да им видят сметката на тези 20-25 човека които бъркат работата ...

Боя ще им е малко!

zdravec
12.05.2009 12:12

FLY_I, защо се обаждаш като нищо не знаеш. Не съм фен на Ботев, даже напротив, но признавам, че имат най-уникалната публика в България. Факт! В зоната на изпадащите са, а събират два пъти повече публика на мачовете си от "грандовете" Левски и ЦСКА. Да не говорим, че половината им домакински мачове бяха извън Пловдив и въпреки всичко според статистиката домакинските мачове на Ботев са най-посещавани. Я си представи, че Левски или ЦСКА бяха в положението на Ботев. По колко хора щяха да събират? 100? 200?