Червен картон за двама елитни рефери

14:57
Червен картон за двама елитни рефери
Двама елитни рефери от българското първенство - Стоян Алексиев и Иван Ангелов не успяха да покрият нормативите на БФС и отпадат от нарядите в шампионата до следващото покриване на нормативи, което ще се проведе в края на месец юли.

Алексиев пробяга 2720 метра и само 80 метра не му достигнаха да покрие зададения норматив от 2800 метра за време 12:00 минути. Иван Ангелов пък се отказа на 11-а минута и също отпада засега от нарядите. Преди това Ивайло Попов от Варна, който ръководи мачове в "Б" групите, успя да покрие само 2400 метра вместо задължителните 2800 метра.

От първите две групи, най-добре се представи елитният съдия Станислав Ставров, който при норматив 2800 метра покри 3200 метра. Четирима водещи съдии от "А" и "Б" група пробягаха повече от задължителния норматив от последните групи. Асен Николов, който ръководи мачове в българския футболен елит, покри 3180 метра. Елитният съдия Ивайло Бозев пробяга 3140 метра, Стефан Павлов, който е главен съдия в "Б" групите покри 3100 метра. Младен Пенев, също свирещ срещи от "Б" групите, пробяга 3150 метра.

Това е първият съдийски семинар, на който бяха взети допинг-проби от част от съдиите след края на покриването на нормативите. Четирима от тях бяха привикани да дават допинг-проба, като те са били избрани да бъдат проверени след жребий.

Четиримата проверени са Венцислав Кознички, Владимир Владимиров, Мартин Александров и Красимир Василев.

В 14:30 часа започват лекциите пред елитните рефери, които ще бъдат изнесени от Съдийската комисия начело с нейния председател Димо Момиров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация