Безпрецедентен случай в историята на шотландския футбол

21:48
Безпрецедентен случай в историята на шотландския футбол
За първи път от 23 години насам футболист номер 1 на сезона в Шотландия няма да бъде от Селтик или Рейнджърс, а за първи път откакто се провежда анкетата, няма изобщо нито един номиниран от двата най-популярни местни отбори.

Последният футболист извън двата клуба от "Старата фирма", който е печелил приза на
Асоциацията на играчите е Джим Бет от Абърдийн, който получава статуетката през 1990-а година. И докато за Рейнджърс е доста по-обяснимо предвид ситуацията с клуба - фалирал миналото лято, изваден в четвърта дивизия и състезаващ се със скромни отбори, то доста по-голяма сензация е липсата на човек от детелините.

Селтик триумфира със своята 44-а титла в неделя, когато спечели с 4:1 срещу Инвърнес Каледониън Тисъл и направи разликата от преследвача Мъдъруел 15 точки.

Така претендентите за приза тази година са Лий Грифитс от Хибс, Майкъл Хигдън от Мъдъруел, Найъл Макгин от Абърдийн и Андрю Шини от Инвърнес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

devic
25.04.2013 00:18

това доказва факта че най-великия шотландски отбор диктува класата на първенството. макар и конспирациите срещу него те винаги ше са най-обичания отбор.няма Рейнджърс няма и шотландски футбол.другото е пълнеж.

Written
24.04.2013 22:38

Грифитс първото му име не беше ли Лейтън ... =D

aa2
24.04.2013 22:14

Грифитс наистина прави адски добър сезон и мисля, че заслужава наградата.МакГин също прави чудеса за отбора си, но сякаш Грифитс буквално спечели повечето мачове за отбора си.Все пак си мисля, че Комънс, който миналия сезон едва, едва го виждахме да прави нещо можеше да бъде номиниран, не да спечели, но да бъде номиниран.Все пак се радвам, че има малко конкуренция, дори да не е точно за титлата.