Сент Етиен продължава да мечтае за Шампионската лига

22:46
Сент Етиен продължава да мечтае за Шампионската лига
Сент Етиен се върна на 4-ото място във френската Лига 1, след като спечели с 4:2 срещу Аячо в отложена среща от 33-ия кръг. Така те изместиха Лил, тъй като имат 57 точки, на 2 от намиращия се на 3-а позиция Лион. Според ранглистата на УЕФА първите два отбора в крайното класиране получават директно място в Шампионската лига, а 3-ият играе квалификации. Но Сент Етиен, който спечели през уикенда Купата на Лигата, изоставаше след 15 минути игра на своя стадион Жорфуа Гишар.

Бившият нападател на Челси - скандалният Адриан Муту, откри резултата след като овладя топката при пас на Бенжамен Андре и прониза вратаря Руфие. Малко по-късно обаче Пиер-Емерик Обаомеянг изравни, а пак той в 88-ата минута узакони победата с 4-ия гол за своите. С тези два гола Обамеянг има 19 попадения и се утвърди като втори голмайстор на Лигата след Златан Ибрахимович, който е с 27.

Муту вкара още едно попадение - от дузпа в 76-ата минута, връщайки напрежението за 2:3. Нарушението беше на Лоик Перен, който сгреши при първия гол, срещу Денис Олиех. Матийо Бодмер в 48-ата минута и Рено Коад в 50-ата вкараха другите две попадения за Сент Етиен.

В другата среща от днес намиращият се на последното 20-о място Троа запази живи надеждите си за оставане в Лигата, след като спечели с 2:1 като гост на Рен. Троа събра 28 точки, на 1 от предпоследния Брест, но на цели 6 от Нанси, който заема спасителното 17-о място. Жан-Кристоф Баебек откри резултата за гостите в 5-ата минута, а Жереми Бреше удвои в 27-ата. Само след 3 минути Жюлиен Фере намали за домакините, но Троа можеше и да спечели по-убедително, ако Фабиен Камю не беше пропуснал дузпата в 93-ата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация