Нулево равенство в битката за Южна Америка

08:17
Нулево равенство в битката за Южна Америка
Очакванията за зрелищен сблъсък между двата най-титулувани южноамерикански отбора рано тази сутрин не се оправдаха, след като и Бразилия и Аржентина не успяха да поразят противниковите врати и се задоволиха с нулево равенство.

Самото то разбира се облагодетелства повече "гаучосите", които останаха на втората позиция с актив от 11 точки (2 по-малко от водача Парагвай). Домакините се върнаха на 4-та позиция, като до момента имат 9 точки (2 победи, 3 равни и 1 загуба) и са на точка след третите Колумбия.

Срещата, играна на стадиона на Минейрао започна с очакван домакински натиск, но той бе по-скоро хаотичен . Все пак още в самото начало Жулио Баптища можеше да открие, но ударът му с глава се удари леко в гредата и излезе в аут.

Младата звезда на Реал Мадрид Робиньо имаше на два пъти шанса също да се разпише, но и при двата случая късметът му изневери. Първо ударът му от границата на дузпата отиде право в тялото на Абондансиери, а при следващия вратаря бе преодолян, но засуетяването от страна на нападателя позволи на човек от защитата да му избие коженото кълбо. В тази ситуация съдията можеше да покаже по-строг критерий и да покаже дори червен картон на стража, след като задържа противника си.

За отбора на Базиле силен мач направи перлата на Барселона Меси, но за негово съжаление не срещна достатъчно подкрепа от страна на съотборниците си, които бяха прекалено инертни в тази среща.

Съотборникът му в атака Хуан Рикелме не се прояви нито веднъж в отредената му роля и това също притъпи мощта на гостите в офанзивен план.

Второто полувреме премина подобие на първото, като Меси имаше шанс в края на мача да се разпише, но или вратаря се намесваше добре или топката не уцелваше очертанията на вратата.

Така в трети пореден мач "Селесао" не успява да отбележи попадение, което трябва да накара треньорът Карлос Дунга да се замисли доста сериозно. Преди да играе с Аржентина, Бразилия загуби от Парагвай, които бяха и в намален състав дълго време, а в приятелска среща по-рано загубиха и от Венецуела.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация