АЕК Атина обявява банкрут и изпада при аматьорите

19:18
АЕК Атина обявява банкрут и изпада при аматьорите
Популярният гръцки клуб АЕК Атина най-вероятно ще обяви банкрут и доброволно ще предпочете да играе в аматьорската Трета лига, реши днес Бордът на директорите. Клубът има огромни финансови задължения, а кризата в Гърция не дава индикации, че скоро ще се появи инвеститор, който да поеме издръжката и изчистването на дълговете.

Среща на акционерите днес формално предприе тези стъпки - по ликвидация и подаване на документи за участие в трета лига. АЕК изпадна тази година от Суперлигата и по резултати трябваше да продължи във втора дивизия, която също е професионална.

Решението за изваждането на отбора най-вероятно ще бъде узаконено на ново събрание на акционерите и шефовете на 7-и юни. Проверка днес на финансите, сметките, документите и жалбите от играчи, администратори и институции е показала, че АЕК Атина няма как да покрие изискванията за лиценз във втора дивизия.

Така жълто-черните, които са играли и в Шампионската лига, били са 11 пъти шампиони на страната и 14 пъти са вдигали Купата на Гърция, от новия сезон ще се състезават в Южната трета дивизия.

"В момента няма как да говорим за селекция, подготовка и каквото и да е по спортните въпроси. Нашата задача е да спасим клуба от окончателно закриване", заяви президентът Андреас Димитрелос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Neooo_1995
14.05.2013 22:07

Много жалко за АЕК...Няма какво друго да добавя ,колегата Тазз_000 го е написал.

ApricotGarden
14.05.2013 20:46

Ето в такива отбори трябва да се налияват пари, а не в някои други *smile*

sdm
14.05.2013 20:32

Точно пък фен на Челси да говори за надуван балон.....

Cvet666
14.05.2013 20:42

Еми сега говоря за Гърция ,че не може такава държава да е вечно така...същото е за Челси ,но двете неща са напълно различни ,а и на вас какво ви пречи....ааа да бе верно скръндзави сте като чичо Скрудж и си нямате богат руснак *lol*

Cvet666
14.05.2013 20:23

надуван балон няма как да се надува вечно...

tazz_000
14.05.2013 20:01

Найстина много жалко!!В момента гръцкия футбол се разпада тотално,а поредното доказателство за това е изпадането на един големите грандове в Гърция до Южната трета дивизия.Друг от големите грандове като Панатинайкос също е в тежко финансово положение и завършиха сезон едва на 6то място,а за отбор с техните амбиции си е пълен провал.Ако нещата продъжават така Олимпиакос ще продължи да доминира години наред,защото все пак собственикът им е богаташ.