След 14 години Вердер и Томас Шааф се разделиха

13:54
След 14 години Вердер и Томас Шааф се разделиха
Ръководството на Вердер Бремен взе решение да се раздели с дългогодишния си треньор Томас Шааф. След 14 години съвместна работа ръководството на клуба от Северна Германия взе решение да поеме друга посока на своето развитие.

52-годишният Шааф до момента имаше най-дълъг стаж в Бундеслигата от всички треньори. Решението на Борда на директорите е с незабавен ефект и в последния мач за сезона при гостуването на Нюрнберг от пейката указания ще дават досегашните помощници Волфганг Ролф и Матиас Хьонербах. Едва след края на сезона се очаква да бъде обявен кой ще бъде наследникът на Шааф.

"В последните няколко дни ние анализирахме нашето спортно развитие и взехме решение, че е време за ново начало", коментира мениджърът на клуба Томас Айкин.

"Ние благодарихме на томас Шааф за всичко, което направи за Вердер, за цялото време и енергия, които отдели. Все пак той е тук около 40 години- и като играч, и като треньор. Клубът отбеляза сериозни спортни успехи с него и името му е символ на Вердер. Но след като се спасихме от изпадане през тази година, ние взехме общото решение да се разделим по взаимно съгласие. И смятаме, че това е най-доброто за всички."

Под ръководството на уволнения вече Шааф Вердер направи дубъл в Германия- титла и купа през 2004-а година, отделно от това донесе други две купи във витрината-през 2000-ата и през 2010-а година, а през 2009-а те играха финал за Купата на УЕФА.

Роден в Манхайм, но преместил се от малък в Бремен, Шааф играе за отбора от 1972-а до 1995-а година. Като играч има две титли на Германия, две купи, както и спечелена КНК през 1992-а година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tazz_000
15.05.2013 14:40

Велик треньор беше за този клуб,но времето му клуба очевидно се изчерпа.Като видях в статията до какви успехи ги беше извел и как преди Вердер редовно се бореше за евротурнирите и каква е ситуацията в момента,раздялата след толкова дълго време беше наложителна.