Балъков: Левски - Лудогорец беше на европейско ниво

19:53
Балъков: Левски - Лудогорец беше на европейско ниво
Посланикът на Ариана Аматьорска Лига 2013 Красимир Балъков представи днес на специален брифинг, съпътстващ Ариана Аматьорска Лига 2013 в София, наблюденията си от футболния турнир, както и развитието на спорта в България. Звездата от САЩ'94 коментира състоянието на родния футбол, развитието на Ботев Пловдив, Берое, Литекс и Лудогорец, както и оспорваната борба за титлата в родната А-група. Ето какво сподели още Краси Балъков:

"Само за 2 месеца от старта на Ариана Аматьорска Лига успях да изградя цялостно впечатление за него, успях да се срещна и да разговарям с много български фенове. Не съм и предполагал в началото колко важна може да бъде ролята на масовия футбол за развитието на професионалния."

"За мен подкрепата към турнира на Ариана е подкрепа към целия футбол в България. Защото смятам, че една добра футболна култура се гради от основите - тоест от аматьорско ниво. Адмирирам Ариана и за това, че предоставят едни от най-добрите условия за игра на феновете в цялата страна. Опитвам се да следя преките излъчвания на двубоите по градове. Освен това съм планирал да присъствам на още няколко турнира в страната, като очаквам с нетърпение и големия финален през юли. Мога да издам тук, че ще се опитам да помогна на най-добрите отбори, като дам професионални напътствия на играчите, които достигнат до решителната финална фаза."

"Имам задача да следя внимателно и всички таланти сред аматьорите, за да излъчим националния талант на Ариана в края на турнира, който без притеснения ще проведе футболни тренировки с шампиона на България и ще играе наравно с тях. А що се отнася до това кой ще е новият шампион, мога да кажа, че вчерашният мач между Левски и Лудогорец беше на едно добро европейско ниво и публиката бе 12-ия играч. Вярвам, че шампионът на Ариана със сигурност ще окаже съпротива на големия финален турнир на бъдещия шампион, който вероятно ще е Левски. За мен разковничето за по-атрактивно и по-равностойно първенство, с повече привърженици се крие в инвестирането в сериозни проекти - както прави Ариана с аматьорския футбол."

"Позитивното във футбола е, че много клубове започнаха да строят бази и да реконструират стадионите си. Черноморец бе пионер в това отношение. Последваха го Литекс Лудогорец, Левски, ЦСКА, работи се сериозно в Пловдив, Стара Загора и на още много места."

"Твърдя убедено, че правилните стъпки в родното първенство, както и духът за промяна в Любо Пенев, направиха националния ни отбор конкурентоспособен. Любо е правилният избор за национален треньор. За кратко той промени отбора. Придаде му друг облик, друг манталитет, друго самочувствие. Все още е твърде рано да се говори със суперлативи, но едно е ясно - пътят по който се движим е правилен. Виждам също, че лидерите на националния отбор са продукт на школите, за които говорих. Георги Миланов е от младите и обещаващи български футболисти. Но както при всички таланти, така и при Миланов, нещата зависят и от самия него. Той е пример за това как един млад футболист може да се изгради и наложи като един от основните козове в националния ни отбор. Станислав Манолев също е доказан и качествен футболист с прекрасно бъдеще. За да бъда полезен на любителите футболисти в Ариана Аматьорска Лига, ще кажа, че най-важното за играчите е да бъдат себе си, да се борят за победата и да бъдат най-вече оптимисти."

"Накрая каня всички футболисти-аматьори да се включат в оставащите кръгове до края на турнира, защото организаторите са предвидили много интересни моменти и награди. Освен значимата голяма награда - мач срещу българския професионален шампион и наградата за "таланта" на турнира, възможността за големия шампион на Ариана да посети финала за Супер Купата на Европа между Челси и един измежду немските колоси Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, трябва да бъде стимул за всички любителски отбори да участват в турнира на Ариана."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
19.05.2013 20:55

Наистина си беше страхотен мач за стандартите на нашето ниво , много себераздаване и от двата тима , много борба , много тактическа битка и страхотни персонални двубои !

Abramovichcfc
19.05.2013 19:57

Когато играе Левски винаги срещата е на европейско ниво *wink* *cup*

Abramovichcfc
19.05.2013 23:20

Хахахаха аз живея точно до Герена бе мой човек *lol* сега като съм фен на Челси да не бъда фен на Левски или обратното какво ще кажеш?*lol* смях

stefanBG111
19.05.2013 21:23

и мач който беше на европейско беше Лудогорец и Литекс миналата година

stefanBG111
19.05.2013 21:22

не съм а съм за Лудогорец и Ботев

YUNOFF
19.05.2013 21:04

Не е вярно всеки знае, че единственият мач на високо ниво бе финалът за купата. Такова зрелище и такава драма не бях гледал от години.

ivanrealmadrid1
19.05.2013 20:45

най вероятно си чорбар,кво ще кажеш за днешния мач на цека от какво ниво беше ? :Д европейско нали

stefanBG111
19.05.2013 20:34

ти верно не си в ред та говориш глупости тука ама като си фен на Челси и Левски то ми става ясно вие сте по смешни от Митов и Тонев с изказванията си