Томов: В ЦСКА цари финансов бардак

15:56
Томов: В ЦСКА цари финансов бардак
Бившият президент на ЦСКА Александър Томов заяви, че в момента най-доброто, което може да направи ръководството на червените в лицето на "Титан" е да излезе от клуба.

"Пет години стигат, за да разбереш, че нещата не стават и мъчиш топката. В ЦСКА цари финансов бардак и нещата са много зле. Най-страшното обаче е, че има огромна опасност общността ЦСКА да се разпадне. На стадиона няма хора. Няма кой да е щастлив от това. "Титан" трябва да намерят начин да излязат от клуба елегантно и незабавно като намерят нов инвеститор", заяви Томов в рубриката "Дартс" по TV7.

Пред водещия Ники Александров той за пореден път припомни, че е станал жертва на тежко престъпление по време на управлението си в клуба.

"Лицензът на ЦСКА след като станахме шампиони през 2008 година бе отнет по престъпен начин. БФС го взе незаконно, нямаше арбитражен съд. Нямаше спазване на никакви правила. Имаше политическа и икономическа намеса. Може да си спомните и как Дучето и Батков викнаха в един глас "Томов е виновен". В момента много клубове, включително и Левски, са с много по-големи нарушения, но когато държавата ти е пратила прокурори и стои зад тях, те остават безнаказани и могат да правят каквото си поискат. Това бе просто крупно престъпление и за съжаление част от агитката бе подлъгана да повярва на измамата. След две години лично шефът на НАП обяви, че в ЦСКА всичко е било безупречно", сподели бившият бос на червените.

Томов допълни, че и в момента българският футбол е подчинен на политическата конюнктура.

"Има и друг голям проблем. Президентите на клубовете нямат място в Изпълкома на БФС. Само с присъствието си там те карат съдиите да се съобразяват с тях, независимо дали лично са изискали нещо, или не. Това обаче е удобно за управлението на Борислав Михайлов. Хаосът е в негова услуга. Той не иска да има прозрачност. Това управление трябва да си отиде. Има достатъчно кадърни и достойни хора, които да поемат управлението. Дали Стоичков или Бербатов, някой трябва да смени Михайлов", зсмята
Томов.

Накрая той изрази надежда, че нещата и в ЦСКА и в Левски ще тръгнат по възходяща линия.

"България има нужда от силен Левски и ЦСКА. Евала на Домусчиев за това, което направи в Разград, но той няма феновете, няма масата. Българският футбол има нужда от Лудогорец и от Литекс, но няма как нещата да ни се получат докато на крака не се вдигнат столичните грандове, както и ако пловдивските клубове не се намесят по-осезателно в битката", завърши Томов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация